Třetí zápas za sebou vyhráli
Klub

Třetí zápas za sebou vyhráli

Redakce

V dohrávce 18. kole boleslavští sedmnáctiletí dorostenci výrazně přehráli své vrstevníky z Příbrami, kteří od osmé minuty vedli z ojedinělé šance a dokonce vyhráli první poločas. Ve druhém však Boleslavští nastartovali obrat a zaslouženě získali tři body za výhru. Vyhráli tak třetí ligové utkání v řadě.

První poločas začal boleslavskou neproměněnou šancí. Ve 4. minutě rozehrál Mašek standardku zleva do příbramské šestnáctky, kde míč u zadní tyče propadl k Blažíčkovi, jehož dorážku příbramský gólman Smrkovský reflexivně vyrazil.
V 8. minutě Příbramští zaútočili po levé straně, Obdržal nahrál pod sebe a Vohradský z dobré pozice uvnitř boleslavské šestnáctky zamířil ke vzdálenější tyči, kam boleslavský gólman Štipl nedosáhl - 0:1.
Po inkasovaném gólu ve zbytku první poloviny utkání boleslavští dorostenci zatlačili svého soupeře na jeho polovinu hřiště, postrádali však finální přihrávku a přesné zakončení. V 11. minutě Maškův centr zleva proletěl kolem příbramské branky bez dorážky. Ve 29. minutě Vozáb vybojoval míč v důrazném střetu s příbramskými obránci a přihrál Maškovi, jehož centr soupeř odvrátil. Ve 35. minutě po Maškově rozehrání rohového kopu nakrátko a následném Pechově centru nepřesně zakončoval Chleborád. Ve 38. minutě po Maškově rohu Chleborád netrefil příbramskou branku.

Ve druhé polovině utkání boleslavští dorostenci znovu ovládli hru a otočili stav utkání třemi brankami, i když gólových šancí měli mnohem více. Ve 42. minutě po Havlinově akci z levé strany Pech střílel do odkryté příbramské branky, ovšem gólman Smrkovský vytěsnil míč mimo konstrukci své branky. Ve 45. minutě pálili jen do příbramských hráčů nejprve Žádný a po něm Blažíček, potom dalším pokusem Žádný přestřelil příbramskou branku. Ve 48. minutě příbramský Skočdopole dohrál standardku zleva do rukou boleslavského gólmana Štipla.
V 52. minutě prošel Pech samostatně po pravé straně, odkud nacentroval před příbramskou branku a u zadní tyče Vozáb vyrovnal do prázdné branky - 1:1.
V 54. minutě postupovali Havlina s Pechem proti jednomu obránci, Havlinovu přihrávku však příbramský hráč zachytil.
V 60. minutě si na pravé straně s příbramským obráncem pohrál Pech, a když jeho centr propadl k Blažíčkovi, tak ten nekompromisní střelou poslal Boleslav do vedení - 2:1.
V 64. minutě vybojoval Pech na půlce míč, a když ve finále své individuální akce vystřelil ke vzdálenější tyči, gólman Srmkovský míč vytěsnil mimo branku.
V 65. minutě Maškův přetažený rohový kop Blažíček hlavou vrátil před příbramskou branku a Skramuský také hlavou dohrál míč do příbramské branky - 3:1.
V 73. minutě střílel příbramský Skočdopole zpoza boleslavské šestnáctky do rukou gólmana Štipla. V 78. minutě Mašek sólo proti příbramské brance završil obloučkem přes vyběhnuvšího Smrkovského, ale z brankové čáry míč vykopl příbramský kapitán Lojín.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník zdůraznil herní trpělivost svých svěřenců: „Utkání proti nepříjemnému soupeři jsme po fotbalové stránce zvládli. Bylo však potřeba přidat i notnou dávku bojovnosti. Sice jsme brzy prohrávali, ale trpělivou hrou si postupně začali vytvářet příležitosti ke skórování. V prvním poločase nám žádná nevyšla, ve druhém již však hosté stoupajícímu tlaku podlehli a postupně jsme se začali gólově prosazovat. Z osmi velkých šancí ve druhé půli skončily tři za zády příbramského brankáře."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Johanides, Chleborád (65. Bárta), Baborák, Skramuský - Blažíček, Žádný - Vozáb (65. Dolák), Mašek, Pech - Havlina (60. Motyčka)

Góly: 52. Vozáb, 60. Blažíček, 65. Skramuský - 8. Vohradský

Rozhodčí: Machýček - Severýn, Hádek

Diváků: 30

Fanshop banner