V pohárovém semifinále byl trenér Weber spokojený s výkony mladých hráčů
Klub

V pohárovém semifinále byl trenér Weber spokojený s výkony mladých hráčů

Redakce

Jozef Weber marně skrýval rozčarování nad vypadnutím z tuzemského poháru a ztrátou šance posunout se s Mladou Boleslaví do fotbalové Evropy. Jeho slávistický protějšek Jindřich Trpišovský byl pochopitelně výrazně spokojenější za Slavii a jak upřímně přiznal, i za sebe.

Když boleslavský trenér Jozef Weber přišel po prohraném pohárovém semifinále do tiskového střediska, tak jeho první slova byla gratulace soupeři: „Slavii gratuluji k zaslouženému postupu, v první půli jsme ještě dokázali kvalitnímu soupeři odolávat, měli jsme však více využívat okýnka ve slávistické obraně. Utkání rozhodl začátek druhé půle, kdy jsme inkasovali dvě branky a za nepříznivého stavu už to pro nás bylo složité." Potom veřejně pochválil mladíky ze svého mužstva, především útočníka Ladru a stopera Krále, jenž měl v dresu dospělého áčka premiéru v soutěžním zápase. „Jejich výkony byly světlými okamžiky v prohraném zápase," dodal Jozef Weber.

Slávistický hlavní trenér Jindřich Trpišovský zdůraznil, že postup Slavie je pro něho velkým osobním úspěchem, neboť ve své trenérské kariéře bude poprvé koučovat tým v pohárovém finále. „Hrozně si všichni vážíme, že jsme se dostali do finále, na semifinálový zápas jsme se důkladně připravovali a úvodních dvacet až třicet minut jsme byli hodně nervózní, jak nikdo nechtěl udělat chybu. Chtěli jsme soupeře, který hrál velmi dobře v bloku, unavit. Boleslav za trenéra Webera šla herně hodně nahoru a nebylo lehké proti ní hrát. Semifinálové vítězství byl velký týmový výkon všech našich hráčů," uvedl Jindřich Trpišovský.

Fanshop banner