Boleslav prohrála semifinále a do pohárového finále postoupila pražská Slavia
Klub

Boleslav prohrála semifinále a do pohárového finále postoupila pražská Slavia

Redakce

V semifinále českého poháru MOL Cup 2017-18 Boleslavští prohráli na hřišti pražské Slavie, která se tak stala prvním letošním pohárovým finalistou. Slavisté o svém postupu do finále rozhodli v nástupu do druhého poločasu dvěma góly, na které Boleslavští nedokázali odpovědět.

V prvním poločase oba týmy předváděly hodně opatrný fotbal. Nikdo se nechtěl dopustit fatální chyby. Slávisté z první akce získali rohový kop, ale brankář Polaček je do šance nepustil. Potom marně Ladra hledal před sešívanou brankou spoluhráče. V 10. minutě Stochovu rozehrávku zachytil Valenta, a protože slávistický gólman Kolář byl daleko před brankou, pokusil se jej přelobovat, ale z velké dálky opuštěnou branku netrefil. V 18. minutě Sýkorovu bombu z dálky Polaček vyrazil od pravé tyče. Potom odvrátil Stochův trestňák ve 20. minutě a o tři minuty později dalším trestným kopem Stoch nastřelil jen hráčskou zeď. Ve 37. minutě Hušbauer netrefil boleslavskou branku a ve 39. minutě po rohu Ngadeuovu hlavičku Polaček zvládl. Ve 41. minutě však boleslavský gólman neudržel v rukavicích třetí slávistický roh a Ngadeu z deseti metrů přestřelil branku.

V začátku druhého poločasu dala Slavia dva góly a rozhodla tak o osudu semifinálového souboje.
Ve 48. minutě slávistická akce z pravé strany vyvrcholila přihrávkou od koncové čáry na Hušbauera, který se přízemní ranou trefil k pravé tyči - 1:0.
Boleslavští kontrovali Křapkovým povedeným centrem, který však před Ladrou sebral brankář Kolář.
V 55. minutě trestný kop Sýkora rozehrál na krátko Stochovi a ten dobře mířenou střelou po zemi podle hráčské zdi k levé tyči boleslavské branky zvýšil slávistické vedení na 2:0.
Boleslavský kouč reagoval dvojím střídáním, do hry poslal Matějovského a Komlichenka, později ofenzívu posílil i Mebrahtuem. Nepříznivé skóre však nikdo z boleslavských fotbalistů nezměnil. Blízko k úspěchu měl Křapka po Konatého přetaženém centru, ale neuspěl. V 65. minutě slávistický gólman Kolář rázným zákrokem zmařil Matějovského oblouček z trestného kopu od postranní lajny. V 77. minutě se po spolupráci s Matějovským neprosadil Valenta. V závěrečných minutách Polaček zastavil do šance se deroucího Bořila a Stochova bomba o půl metru přeletěla boleslavskou branku, na druhé straně po Konatého centru Pauschek netrefil slávistickou branku z necelých deseti metrů.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Král, Křapka - Jánoš, Kateřiňák (57. Matějovský) - Konaté, Valenta (78. Mebrahtu), Přikryl (57. Komlichenko) - Ladra.

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Bořil, Jugas, Ngadeu, Flo - Souček, Hromada (82. Danny) - Stoch, Hušbauer, Sýkora (76. Tecl) - Necid (90. Sobol).

Góly: 48. Hušbauer, 55. Stoch

ŽK: Ngadeu - Matějovský

Rozhodčí: Marek - Paták, Arnošt

Diváků: 7326

Fanshop banner