Brzké vedení neudrželi a po zápase prohráli penaltový rozstřel
Klub

Brzké vedení neudrželi a po zápase prohráli penaltový rozstřel

Redakce

Boleslavští dorostenci v domácím utkání, které po odehrané půlhodině vedli o dva góly, získali pouze jeden bod, když chybami v defenzívě nabídli soupeři vyrovnání ještě v prvním poločase a v pozápasovém nekonečném penaltovém rozstřelu byli těmi méně šťastnými.

Úvod utkání vyšel jednoznačně lépe boleslavským dorostencům, kteří se ujali vedeni z první útočné akce.
Ve 4. minutě Bičiště nastřelil ostrý centr dovnitř soupeřova pokutového území a Zmij prostřelil pardubického brankáře - 1:0.
Po boleslavské kombinaci z levé strany se odrazil míč na hranici pokutového území a Pour volejem těsně přestřelil pardubickou branku. Ve 21. minutě po chybě boleslavské obrany se Pardubičtí dostali do šance, ale zakončovali vedle branky. Ve 25. minutě Pour vybídl Milnera, který běžel sám na pardubického brankáře, ale neprostřelil jej. O minutu později však již Boleslav vedla o dva góly.
Ve 26. minutě se individuálně prosadil do pokutového území Para a z jeho přihrávky Chládek zvýšil na 2:0.
Zdánlivě dobře rozehraný zápas však Boleslavští do úspěšného konce nedovedli, neboť dvakrát zbytečně inkasovali.
Ve 37. minutě se Pardubičtí do zápasu vrátili po chybě boleslavského stopera Najmana, kdy lacino snížili na 2:1.
Pět minut před přestávkou Pardubičtí potrestali další chybu boleslavské defenzívy, jejíž hráči špatné reagovali na herní situaci - 2:2.

Ve druhém dějství se Boleslavští trvale snažili o překonání obranného bloku soupeře a Pardubičtí čekali na možnost rychlého protiútoku. V 52. minutě po dobrém Milnerově centru Chládek hlavičkoval těsně mimo pardubickou branku. O tři minuty později z dobré pozice neusměrnil míč hrudí Milner. V 56. minutě už se Milner hlavou trefil, ovšem pardubický obránce v poslední možné chvíli z brankové čáry míč vykopl. Rozhodnout utkání ve svůj prospěch mohli Boleslavští v 87. minutě, kdy po rychlém protiútoku výhodu dva útočníků proti jednomu obránci nevyužili, a Milnerovo zakončení z hranice pokutového území pardubický brankář chytil. Utkání skončilo bez vítěze a na řadu přišla penaltová loterie.

Pozápasový rozstřel ze značky pokutového kopu FK Mladá Boleslav U18 - FK Pardubice U18 10:11 zvládli lépe pardubičtí dorostenci a tak si z Boleslavi spolu s bodem za remízu odvezli u druhý bonusový bod.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil našel důvody ke chválení: „Herně jsme se hodně zlepšili, což je pozitivní. První poločas jsme vstřelili dva góly a vytvořili si další příležitosti. Bohužel jsme udělali individuální chybu, z které hosté snížili. A poté jsme pozdě reagovali na průnikovou přihrávku, po které soupeř vyrovnal. Ve druhém poločase jsme se snažili překonat obranný blok soupeře, ale chyběl nám větší tlak do pokutového území a trpělivost ve vytváření prostoru a přečíslení. Celkově jsme zápas herně zvládli, za což tým zaslouží pochvalu."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Zmij (79. Horák), Mísař, Najman, Bičiště (70. Jakub Novák) - Pour (60. Fingerhut), Böhm - Chládek, Majer (73. Kučera), Milner - Para (82. Gracl).

Góly FK MB U18: 5. Zmij, 27. Chládek

Fanshop banner