Špatně zahájené utkání zvrátil Nykodým hattrickem
Klub

Špatně zahájené utkání zvrátil Nykodým hattrickem

Redakce

I když se boleslavským nejmladším dorostencům nedařila hra zcela podle trenérových představ, tak se nakonec všichni radovali ze zasloužené výhry, pod kterou se výrazně podepsal útočník Nykodým třemi góly nastřílenými za dvacet minut.

Do utkání vstoupili nečekaně lépe Pardubičtí. Dvě šance promarnili a třetí ve vrcholící čtvrthodince proměnili Vítkem ve vedoucí gól. Boleslavští se nenechali rozhodit a hned v příští minutě vyrovnali. I když předváděli herně kostrbatou hru, tak vývoj utkání dokonale otočili zásluhou střelecky disponovaného Nykodýma, jenž v rozpětí dvaceti minut nasázel do soupeřovy branky čistý hattrick.

Ve druhém poločase pardubického brankáře od čtvrtého gólu zachránilo nastřelené břevno, na druhé straně se pardubičtí útočníci neprosadili ve čtyřech slibných šancích proti boleslavskému brankáři Šebestovi.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar byl spokojený s výsledkem, ale herní projev se mu vůbec nelíbil: „Utkání jsme výsledkově zvládli, ale oproti předešlým zápasům jsme nebyli dostatečně kvalitní. Měli jsme problémy v organizaci hry a ve hře na míči. Nevynucenými chybami jsme se připravili o spoustu míčů, což nás v kontextu celého zápasu stálo mnoho sil. Pozitivem byla předfinální a finální fáze, kterou jsme dokázali vyřešit do šancí a tři následně přetavit v gól. Druhý poločas jsme měli dohrát ve větším klidu. Mužstvo každopádně zaslouží pochvalu za odvahu hrát kombinačně a náročně do samého závěru."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Šebesta - Prajs (67. Pažout), Rulc, Pechanec (68. Zima), Tichý - Vlk, Snížek, Novotný, Chládek (56. Roháček) - Kadlec (56. Pešta), Nykodým.

Sestava FK Pardubice U16: Jedlička - Kalaš, Koukola, Pithart, Slavík - Hampl, Koutský (41. Březina) - Vilím (41. Klímek), Čermák, Paulus (60. Nguyen) - Vítek

Góly: 16., 32. a 35. Nykodým - 15. Vítek

Fanshop banner