Poslední družstvo tabulky porazili rekordně vysoko
Klub

Poslední družstvo tabulky porazili rekordně vysoko

Redakce

Z podzimu aktuálního soutěžního ročníku 2017-18 rekordní boleslavská výhra měla podobu 8:1 právě nad Čáslaví, tu boleslavští dorostenci v jarní odvetě překonali, když soupeři ze dna tabulky nasázeli třináct gólů. Bylo to jejich první vítězství v mistrovském zápase v tomto kalendářním roce a stálo opravu za to...

Čáslav jasně poslední se šesti body za dvě výhry z dvaceti odehraných mistrácích byla pro boleslavské nejmladší dorostence snadným protivníkem a s třinácti nastřílenými góly do jeho sítě si výrazně vylepšili celkového skóre.
Výsledek odpovídá dění na hřišti. I když Čáslavští hráli hodně vysoko a dařilo se jim vystavovat soupeře do ofsajdů, tak se boleslavští fotbalisté mnohokrát za obranu dostali a vytvářeli si vysoké množství gólových šancí, které v tomto utkání, na rozdíl od předchozích mistráků, s vysokou efektivitou proměňovali. Tři hráči (Lukáš Nykodým, Viktor Kadlec, Alexandr Pešta) dosáhli hattricku.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar byl pochopitelně spokojený: „Trvalou a výraznou převahu jsme konečně využili také gólově. Můžeme být spokojení s velkým množstvím vytvořených gólových šancí i s vysokou efektivitou v zakončení. Soupeř i přes narůstající skóre nesložil zbraně a stále se snažil o aktivní hru, za což mu patří náš respekt."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Šebesta - Prajs, Zima, Pechanec, Tichý - Vlk (41. Pešta), Smejtek, Rulc, Novotný (41. Roháček) - Kadlec, Nykodým (62. Snížek).

Góly: Nykodým 3, Kadlec 3, Pešta 3, Zima, Rulc, Tichý, vlastní čáslavského hráče.

Fanshop banner