Nečekaně vysoká prohra v Čáslavi
Klub

Nečekaně vysoká prohra v Čáslavi

Redakce

Boleslavští překvapivě prohráli na hřišti soupeře ze spodní poloviny ligového pořadí, jenž před utkáním měl o dvanáct bodů méně, než Boleslav, která tak prohrou v Čáslavi klesla ze třetí na šesté místo skupiny B české ligy starších dorostenců.

Od prvních minut byli aktivní boleslavští dorostenci, ovšem jasnou gólovou pozici si vytvořili až ve 12. minutě, kdy po dobré kombinaci Majer nacentroval a Pour pár metrů před brankou netrefil míč ideálně. V 18. minutě byli Boleslavští po rychlém protiútoku blízko vedení, ale Majer místo přihrávky zvolil neúčelné zakončení. O pět minut později zakončoval v dobré pozici z hranice pokutového území Para, ale jeho pokus minul o kousek levou tyč domácí branky. Ve 28. minutě se už Boleslavští radovali, ale předčasně. Milner hlavou zpracoval míč Majerovi a ten rozvlnil čáslavskou síť. Ovšem rozhodčí gól neuznali pro postavení mimo hru. Když se blížil poločas ke svému konci, nastal velký obrat.
Ve 41. minutě po nedorozumění v boleslavské obraně a nedůrazném odkopu se v pokutovém území dostal k míči Kopp a mezi třemi obránci vstřelil úvodní gól - 1:0.
Ve 44. minutě udělal hrubou chybu v rozehrávce boleslavský brankář Barták a čáslavský útočník Černý, který byl na hřišti necelých pět minut, se zadarmo dostal k zakončení - 2:0.

Po poločasové pauze se Čáslavští soustředili na obranu. Boleslavskou snahu o zvrácení nepříznivého výsledek brzdily technické chyby a špatné řešení finálních přihrávek či zakončení. Boleslavi neprospěla ani žlutá karta Poura, kdy tým následně hrál deset minut v oslabení.
Jakmile zápas vstoupil do závěrečné čtvrtiny, tak očekávaný velký boleslavský nápor narušilo nedorozumění brankáře Bartáka se stoperem Mísařem a v 77. minutě Čáslavští tak přišli opět lacino ke gólu, kterým Kopp zvýšili na 3:0.
V 78. minutě rozhodčí Matoušek neuznal Boleslavi již druhý gól kvůli ofsajdu. Utkání tak skončilo nečekaně jasnou výhrou Čáslavi, která vytěžila z minima maximum.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl nespokojený s chybující defenzívou i jalovou ofenzívou: „První poločas jsme hráli dobře, dostávali se do šancí, ale vstřelit gól je pro nás nyní velký problém. Domácím jsme darovali po našich hrubých chybách dva góly a v poločase měli dvougólové manko. Ve druhém poločase jsme chtěli zápas otočit, ale chyběla nám chladná hlava, větší koncentrace a hlavně technická kvalita v rozhodujících chvílích při centrech a zakončeních. Celkově je to o nás a naší mentální stránce a o tom vstřelit gól. Máme na to sílu to změnit a musíme chtít další zápas hrát uvolněně a zvládnout konečně dát gól.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Kučera (79. Zmij), Drobný, Mísař, Bičiště - Pour, Böhm - Chládek, Majer (46. Najman), Para - Milner.

Góly: 41. a 77. Kopp, 44. Černý

Rozhodčí: Matoušek - Babák, Blatný

Diváků: 40

Fanshop banner