Výhru si nechali sebrat tři minuty před koncem
Klub

Výhru si nechali sebrat tři minuty před koncem

Redakce

Přestože boleslavští fotbalisté vyhráli poločas, tak o výhru přišli v nepříjemném prokletí nezdařených závěrů zápasů, které je pronásleduje na domácím trávníku v tomto ligovém ročníku. Jablonec tak na poslední chvíli uhájil letošní neporazitelnost.

Boleslavský trenér Jozef Weber vyslal proti Jablonci téměř shodnou jedenáctku, jaká uspěla před týdnem proti Plzni, jedinou výjimkou byl Magera na hrotu útoku, neboť další dva útočníci Mebrahtu i Komlichenko měli disciplinární tresty za vyloučení.

První poločas začali hráči obou týmů hodně opatrně a deset minut trvalo, než do hry zapojili i brankáře. V 10. minutě Chramosta obral u postranní lajny Chaluše o míč a z jabloneckého útoku byl první roh utkání. O tři minuty později Chramosta společně s Chalušem uvnitř boleslavské šestnáctky padli, na což rozhodčí správně nereagoval. Ve 20. minutě Masopustova falšovaná střela jen o centimetry minula boleslavskou branku. Ve 21. minutě Marešův trestný kop s jistotou stáhnul jablonecký brankář Hrubý. Ve 27. minutě Marešem rozehraný trestný kop od pravé postranní lajny Magera umisťoval hlavou pod břevno, odkud míč nad jabloneckou branku vytlačil Hrubý na roh.
Ve 28. minutě první boleslavský roh rozehrál Mareš, jeho přetažený centr vrátil před branku Šušnjar a hlavičkou úspěšně završil Křapka, který se tak radoval ze své premiérové prvoligové trefy - 1:0.
Zbývající čtvrthodinku prvního dějství byli aktivnější a hlavně kombinačně přesnější jablonečtí fotbalisté. Ve 31. minutě Kubista z třiceti metrů netrefil branku, o tři minuty později Trávníkem rozehraný trestňák ukončil Jovovič nedůraznou hlavičkou do připraveného Polačka a ve 36. minutě se nervózní Boleslavští ubránili jabloneckému tlaku se štěstím až po několika opakovaných odkopech.

Druhý poločas začal jabloneckým rohem a o chvíli později rozhodčím vymyšleným trestňákem, který Trávník rozehrál nakrátko Kubistovi, jehož ránu do středu boleslavské branky Polaček chytil. Hrálo sec častěji na boleslavské polovině hřiště, neboť boleslavští fotbalisté byli nečekaně nervózní a nepřesní. V 60. minutě po Zeleného centru Doležal hlavičkoval vedle boleslavské branky. V 66. minutě Boleslavští ubránili třetí jablonecký roh, ale brejkový pokus pokazil Valenta špatnou přihrávkou Konatému. V 72. minutě po spolupráci s Jovovičem přestřelil Masopust z deseti metrů boleslavskou branku, kterou o tři minuty později minul i hlavičkující Doležal po Holešově centru. Deset minut před koncem Valenta dvakrát střílel hodně nepovedeně a v 82. minutě po Hubínkově centru Magera hlavičkoval nepřesně.
V 87. minutě Jablonečtí získali čtvrtý roh, který rozehrál Trávník přetaženým centrem a Doležal hlavou k levé tyči vyrovnal - 1:1.
Za nerozhodného stavu se Boleslavští marně tlačili k soupeřově brance, vysoké centry pochytal brankář Hrubý, střelecké pokusy odráželi obránci. V dramatickém závěru obětavě bránící jablonecký Trávník dvakrát viděl žlutou kartu a logicky následně červenou a tak v nastaveném čase těsně po devadesáté minutě předčasně opustil hřiště.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka - Jánoš - Konaté, Matějovský (46. Hubínek), Přikryl (61. Valenta), Mareš (85. Ladra) - Magera.

Sestava FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Masopust (88. Diviš), Trávník, Považanec (56. Doležal), Kubista, Jovovič (76. Hanousek) - Chramosta.

Góly: 28. Křapka - 87. Doležal

ŽK: Matějovský, Jánoš, Valenta, Konaté - Trávník

ČK: Trávník v 90. minutě

Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Flimmel

Diváků: 3773

Fanshop banner