Rekordní výhra aktuálního ligového ročníku
Klub

Rekordní výhra aktuálního ligového ročníku

Redakce

Střetnutí 24. ligového kola se místo očekávaného vyrovnaného souboje sousedů v tabulce, třinácté Boleslavi, jež měla jen o jeden bod více, než čtrnácté Budějovice, stalo jasnou záležitostí boleslavských dorostenců, kteří svého protivníka výrazně přestříleli.

První poločas se Budějovičtí snažili maximálně vytlačovaným obranným blokem zkracovat hřiště a ztěžovat tak boleslavským dorostencům kombinační hru, ale vůbec nestíhali pokrývat krajní ofenzivní hráče, zprava Mansfelda a zleva Moravčíka, kteří byli u zrodu většiny nebezpečných akcí svého týmu.
Boleslavští již ve 3. minutě kopali první ze svých tří rohů, Král v dobré pozici však vůbec netrefil míč. V 6. minutě pálil Kalabis z dálky mimo českobudějovickou branku. V příští minutě zaútočili Jihočeši a po Ardamicově povedeném centru Míka nepovedeně hlavičkoval. Ve 13. minutě se Malechův nezdařený centr odrazil od břevna za boleslavskou branku. V 16. minutě Malechův nedůrazný střelecký pokus snadno zkrotil boleslavský brankář Mikulec. V polovině prvního dějství Boleslavští v zářné pětiminutovce dokonale zaskočili soupeře a rozhodli o osudu zápasu.
Ve 23. minutě po trestném kopu z boku vápna ve skrumáži bránící budějovický hráč v pádu zahrál rukou a nařízenou penaltu jistým kopem po zemi k pravé tyči proměnil Křižák v boleslavské vedení - 1:0.
Ve 25. minutě Moravčík na levé straně přehrál protihráče a po jeho přetaženém centru Mansfeld hlavičkoval do tyče jihočeské branky.
Ve 26. minutě se na levé straně uvolnil opět Moravčík a jeho přízemní centr Mansfeld z deseti metrů usměrnil parádní dělovkou bez přípravy k pravé tyči - 2:0.
Ve 28. minutě po Mansfeldově kolmici do vápna Křižák v gólové šanci nastřelil vyběhnuvšího brankáře Dubljaniče. Budějovičtí se ze dvou rychle inkasovaných gólů do konce poločasu nevzpamatovali a tak nebylo divu, že Boleslavští skórovali potřetí.
Ve 39. minutě Provazník sice uvnitř jihočeské šestnáctky zpracovával míč hodně kostrbatě, přesto dokázal Dubljaniče překonat - 3:0.

Druhý poločas byl opticky vyrovnanější, ovšem Boleslavští dění na hrací ploše kontrolovali. Neúnavně napadali soupeřovy snahy o útočení a při zisku míče pozorně a trpělivě kombinovali.
Ve 47. minutě Moravčíkovu překvapivou bombu z dálky Dubljanič se štěstím vyrazil. O dvě minuty později po Moravčíkově přihrávce Křižák z hranice vápna nastřelil budějovického gólmana. V 51. minutě po Provazníkově kolmici Dubljaniče pro změnu trefil Moravčík. V 61. minutě budějovický trestný kop od levé postranní lajny od boleslavské branky odhlavičkoval Král. V 65. minutě po spolupráci s Provazníkem vystřelil rozběhnutý Šimon těsně vedle budějovické branky. V 69. minutě se z dvaceti metrů pokusil o zakončení jihočeského útoku Šplíchal, ale pozorného Mikulce nezaskočil.
V 77. minutě nenápadný boleslavský útok z levé strany vyvrcholil Šimonovou nekompromisní ranou bez přípravy k pravé tyči, kam se Dubljanič stihnul jen smutně podívat - 4:0.
V závěrečné čtvrthodince boleslavští dorostenci bez mimořádné námahy dovedli utkání do vítězného tříbodového konce. Po Moravčíkově centru Šimon hlavičkoval nad Dubljaničovu branku. Českobudějovičtí teprve pět minut pře koncem kopali svůj první a jediný roh v tomto utkání, kterým způsobili před boleslavskou brankou zmatky, naštěstí bez změny skóre. S ním nepohnul ani Pařízek, jehož střela v úplně poslední minutě minula Mikulcovu branku. Zasloužená výhra o čtyři góly je rekordní ostrostřelbou boleslavských starších dorostenců v dosud sehraných třiadvaceti mistráků tomto ligovém ročníku 2017-18.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík nešetřil chválou: „Kluky musím pochválit za velmi dobrý, taktický, herní, technický a mentální výkon. Výhra nad Českými Budějovicemi byla zcela zasloužená. Myslím, že hlavně v prvním poločase jsme předvedli povedený výkon, na který se dalo koukat. Druhý poločas jsme již nebyli tak aktivní, ale utkání jsme měli pod kontrolou a soupeř si nevytvořil, až na závěr utkání, větší šanci."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Koubek, Kuchař, Král, Dib - Kalabis (85. Pour), Yerkhov - Mansfeld, Provazník, Moravčík (83. Para) - Křižák (63. Šimon).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Dubljanič - Dolejšek, Jáša, Kočí, Ardamica - Malecha, Pařízek - Lindák (71. Kadlec), Šplíchal, Kalousek (84. Sedlák) - Míka (46. Rauscher).

Góly: 23. Křižák (z pokutového kopu), 26. Mansfeld, 39. Provazník, 77. Šimon.

Rozhodčí: Vodrážka - Martínek, Šťastný

Diváků: 85

Fanshop banner