Velmi důležité body ze západu Čech
Klub

Velmi důležité body ze západu Čech

Redakce

Nejstarší boleslavští dorostenci získali velmi cenné tři body v mistrovském duelu na hřišti třetího týmu aktuálního pořadí extraligové tabulky. V plzeňském fotbalovém areálu Luční proti favorizovanému a herně lepšímu soupeři snaživým a disciplinovaným výkonem otočili nepříznivě se vyvíjející průběh utkání.

Od úvodního hvizdu se hrálo s oboustranným nasazením. Ve 2. minutě poslal David Novák rohový kop zleva do rukou plzeňského gólmana Valeše. V 10. minutě vyzkoušel Yerkhov plzeňského gólmana ranou z dvaceti metrů. Poté převzali iniciativu Plzeňští. V 11. minutě jejich atak zleva vyřešil boleslavský gólman Mikulec. Ve 14. minutě plzeňský soupeř vnikl znovu zleva do boleslavské šestnáctky a akci zakončil nepřesnou střelou podél zadní tyče. V 19. minutě nebezpečnou plzeňskou střelu vyrazil gólman Mikulec a dorážka šla přes konstrukci branky.
Ve 22. minutě na Dibův rohový kop zleva Křižák u zadní plzeňské tyče hlavou nedosáhl. Ve 25. minutě boleslavský gólman Mikulec vytěsnil hlavičku plzeňského útočníka Šulce mimo branku. Ve 30. minutě Mansfeldův centr zprava plzeňští obránci nepustili k dobíhajícímu Křižákovi. Ve 40. minutě běžel Mansfeld sám z půlky hřiště, ale před plzeňskou šestnáctkou jej obránci zblokovali.
Ve 41. minutě po centru zprava téměř od rohového praporku se u vzdálenější tyče prosadil hlavou plzeňský Petr - 1:0.
Ve 43. minutě Boleslavští ztratili míč před soupeřovou šestnáctkou a měli velké štěstí, že po rychlém plzeňském brejku neinkasovali v krátkém časovém úseku podruhé.

Do druhé poloviny utkání vstoupili aktivněji Plzeňští. Ve 49. minutě po plzeňském rohu Svobodovu hlavičku gólman Mikulec vyrazil a dorážku zblokovali jeho spoluhráči. V 53. minutě plzeňský Kepl vnikl zprava do boleslavské šestnáctky a jeho střelu Mikulec vyrazil. Plzeňská standardka zpoza šestnáctky pak boleslavskou branku minula. Teprve po deseti minutách se Boleslavští vymanili z plzeňského tlaku. V 55. minutě Mansfeld vysunul vpravo Koubka, ale jeho centr před brankou Viktorie spoluhráče nenašel.
V 65. minutě po boleslavském autovém vhazování prokázal v souboji s plzeňskými obránci účinný důraz Provazník, a když se odražený míč dostal ke Kalabisovi, tak ten střelou k tyči srovnal skóre na 1:1.
V 69. minutě vychytal boleslavský gólman Mikulec střelu Štursy. V 75. minutě Boleslavští nedokázali ohrozit plzeňskou branku ze dvou rohových kopů. V 77. minutě gólman Mikulec dvakrát úspěšně zasahoval proti plzeňským atakům zprava. V 86. minutě zakončili Plzeňští přetažený centr hlavou nad boleslavskou branku.
V 88. minutě přešel Provazník vlevo přes obránce Viktorie, přihrávkou pod sebe našel Yerkhova, který střelou k bližší tyči dal vedoucí branku Boleslavi - 1:2.
Těsné vedení Boleslavští udrželi i ve dvouminutovém nastavení a radovali se ze zisku důležitých tří bodů.

Komentář boleslavského trenéra Martina Mrvíka byl pochopitelně pozitivní: „Předvedli jsme sympatický a kolektivní výkon, který nám přinesl šťastnou výhru. První poločas jsem byl až na závěr, kdy si soupeř vytvořil tři velké šance a vstřelil branku, spokojený s naší hrou. Snažili jsme se být po zisku míče nebezpeční, což se dařilo. Bohužel jsme byli nepřesní ve finálních nahrávkách. Druhý poločas byl soupeř již lepší na míči a vytvořil si tlak. Náš tým se snažil poctivě bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Po vyrovnávací brance soupeř otevřel hru a náš tým dokázal v závěru utkání využít nabídnutou šanci."

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Valeš - Svoboda, Hranáč, Míka, Bartůněk - Petr, Uzlík - Selnar, Šulc, Štursa (82. Žilák) - Kepl (74. Vrba).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Dib (57. Moravčík), Kuchař, Král, Koubek - Kalabis, Yerkhov - Mansfeld (85. Para), Provazník, David Novák - Křižák (63. Šimon).

Branky: 41. Petr - 65. Kalabis, 88. Yerkhov

ŽK: Provazník

Rozhodčí: Pečenka - Hodek, Šlajs

Fanshop banner