Dobrý výkon brankáře Bartáka na výhru nestačil
Klub

Dobrý výkon brankáře Bartáka na výhru nestačil

Redakce

O Velikonoční neděli boleslavští osmnáctiletí dorostenci v domácím ligovém utkání doplatili na neproměňování střeleckých šancí a přenechali všechny tři body soupeři ze severočeského Jablonce.

Úvodní čtvrthodinka patřila jednoznačně boleslavským dorostencům, kteří si vynutili velký tlak, z něhož pramenily gólové šance. V 5. minutě dobře nacentroval Majer z levé strany a Para hlavičku z blízka nasměroval jen do brankáře. O minutu později se uvolnil v jabloneckém pokutovém území Pour a levačkou trefil tyč. V 9. minutě v závěru boleslavské kombinační akce Fingerhut z hranice brankového území nastřelil také pouze tyč soupeřovy branky.
Jablonečtí úvodní boleslavský tlak ustáli a v druhé části prvního poločasu si vytvořili také střelecké příležitosti. V 19. minutě skvěle zasáhl proti severočeskému útočníkovi boleslavský brankář Barták. Ve 27. minutě Barták ještě lepším zákrokem vytáhl výbornou střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop. Ve 43. minutě boleslavský rohový kop proletěl celým pokutovým územím, ale nikdo míč nedokázal usměrnit do branky.

Ve druhém poločase se obě družstva přetahovala o první gól. V 70. minutě po chybě boleslavské obrany chybělo Jablonci ke skórování jen pár centimetrů, střela však orazítkovala horní část konstrukce Bartákovy branky.
V 83. minutě padlo rozhodnutí o tříbodovém zisku, když Jablonečtí proměnili rychlý protiútok - 0:1.
Ve zbývajících minutách se Boleslavští k vyložené šanci nedostali, tudíž na vyrovnání nedosáhli a přenechali jabloneckým protivníkům všechny tři body.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil našel pochvalná slova jen pro brankáře: „Měli jsme skvělý začátek, kdy jsme mohli vstřelit určitě dva góly. Bohužel máme problémy s řešením koncovky a úvodní gól jsme nedali. V dalším průběhu nám chybělo lepší finální řešení útočné fáze, hlavně přesnost v centrovaných míčích a větší agresivita v pokutovém území. V obranné fázi jsme hosty pouštěli do nebezpečných protiútoků, což se nám nakonec vymstilo. Pochvalu určitě zaslouží brankář Barták, který podal velmi dobrý výkon. Musíme zapracovat na koncovce a v dalším zápase vstřelit góly, které nám mohou zaručit úspěch."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Kučera, Drobný, Mísař, Bičiště - Pour, Böhm - Para, Majer, Fingerhut - Milner.

Fanshop banner