Moc si vítězství z Plzně ceníme, prohlásil trenér Weber
Klub

Moc si vítězství z Plzně ceníme, prohlásil trenér Weber

Redakce

Na pozápasové tiskové konferenci vystoupení spokojeného boleslavského kouče Jozefa Webera kontrastovalo s rozmrzelým projevem plzeňského trenéra Pavla Vrby. Nebylo divu, neboť od roku 2010 se nestalo, aby Plzeň doma nevyhrála tři ligové zápasy za sebou, jak se jí to stalo právě v úvodu letošní jarní sezóny, kdy po prohře s Jihlavou a remíze s Libercem prohrála s Mladou Boleslaví.

„Samozřejmě je pro mě příjemné hodnocení zápasu, kterým jsme navázali na naši březnovou sérii bez prohry," poznamenal boleslavský trenér Jozef Weber a pokračoval: „Líbil se mi náš výkon v prvním poločase, kdy jsme Plzeň zaskočili a šli do vedení. Druhá půle byla ovlivněná vyloučením a pro nás bylo hodně složité kvalitní plzeňské mužstvo bránit v deseti lidech. Povedl se nám brejk, kterým jsme naše vedení navýšili, a který ráz utkání hodně ovlivnil. Přiznám se, že jsem nebyl klidný do poslední minuty a moc si tohoto vítězství z Plzně ceníme."
Plzeňský trenér Pavel Vrba neskrýval zklamání z přístupu svých svěřenců k domácímu zápasu: „První poločas byl od některých hráčů špatný. Boleslav, dokud hrála v jedenácti, byla lepší a důraznější. Nám právě důraz scházel, a když jsme první poločas promrhali, tak potom bylo těžké ztrátu dohnat. Proti deseti jsme hru zjednodušili, ale po brejku jsme dostali druhý gól a ten utkání rozhodl."

Fanshop banner