Vydřeli tři body v půlhodinovém oslabení
Klub

Vydřeli tři body v půlhodinovém oslabení

Redakce

Boleslavští získali tři body na hřišti vedoucího týmu české HET ligy po disciplinovaném a bojovném výkonu. Soupeře zaskočili prvním gólem těsně před přestávkou a po změně stran přidali druhý, přestože hráli půl hodiny bez přísně vyloučeného Komlichenka.

V prvním poločase obraz hry neodpovídal tomu, že proti plzeňskému lídrovi ligové tabulky hraje tým s o třicet bodů menším ziskem. Boleslavští neúnavně napadali soupeřovu rozehrávku a při každé možné příležitosti vyráželi do útoku. Už ve 3. minutě měli výhodu trestného kopu z dvaceti metrů, Mareš však mířil přesně do míst, kde stál plzeňský brankář Kozáčik. V 9. minutě první plzeňský roh zakončil Řezník hlavičkou těsně nad boleslavské břevno. Ve 26. minutě Přikryl poslal po pravé straně Konatého, z jehož přihrávky se ve střelecké pozici ocitl Mareš, který opět nastřelil plzeňského gólmana. V následné minutě se na hranici boleslavské šestnáctky uvolnil Krmenčík a tvrdě vystřelil k levé tyči, kam se Polaček vrhnul včas, míč mu sice vypadl z náruče, ale těsně před lajnou ho na druhý pokus zalehl. Ve 38. minutě Kolářův přízemní centr z levé strany proletěl neškodně boleslavským brankovištěm metr od čáry.
Ve 40. minutě Komlichenko sklepnul vysoký míč rozběhnutému Marešovi, ten proletěl mezi stopery a přízemní ranou k levé tyči překonal Kozáčika - 0:1.
V poslední minutě poločasu Přikryl rozehrál první boleslavský roh, který po dvou hlavičkách skončil ofsajdem.

Druhý poločas byl charakteristický plzeňskou snahou o zvrat, kterou znásobila půlhodinová přesilovka po přísném vyloučení Komlichenka. V 52. minutě obdržel první žlutou kartu a než jej trenér Weber stihnul vystřídat (Magera už byl u lajny připravený), tak v 58. minutě byl napomínán žlutou kartou podruhé, tím pádem uviděl i červenou a musel opustit hrací plochu.
Po změně stran první nebezpečný plzeňský útok zakončil Bakoš hlavou, ale Polačka nepřekonal. Boleslavský brankář byl pro tým velkou jistotou při centrovaných míčích ze hry i standardních situací. V 54. minutě Hrošovského přízemní bomba jen těsně minula boleslavskou branku. V závěrečné půlhodině si Plzeňští v přesilovce vynutili sedm rohových kopů. Plzeň přitlačila boleslavské hráče k jejich vápnu a teprve v 78. minutě Boleslavští na pár minut přenesli těžiště hry na plzeňskou polovinu hřiště. A dokonce i zvýšili své vedení.
V 80. minutě Ladra na levé straně přehrál zkušeného plzeňského beka Limberského, přihrál Jánošovi, který posunul míč Hubínkovi a ten v klidu podle Kozáčika zamířil k levé tyči - 0:2.
Závěrečná desetiminutovka byla více než hektická, před boleslavskou branku létaly centry střídavě z obou stran.
V 89. minutě na Zemanův přetažený centr vyskočil Bakoš a hlavičkou přes šířku branky skóroval - 1:2.
V šestiminutovém prodloužení se do plzeňského útočení zapojil i brankář Kozáčik a v jedné chvíli se míč nekontrolovaně odrážel u levé tyče boleslavské branky mezi bránícími a útočícími hráči, ale přes brankovou čáru nepřešel. Boleslavští uhájili těsnou výhru a posunuli se na desátou příčku ligové tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka - Jánoš - Konaté (86. Magera), Matějovský (65. Hubínek), Přikryl (74. Ladra), Mareš - Komlichenko.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hájek, Hubník (74. Zeman), Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář (46. Chorý), Kovařík - Krmenčík (42. Bakoš).

Góly: 89. Bakoš - 40. Mareš, 80. Hubínek

ŽK: Chorý - Šušnjar, Přikryl, Komlichenko, Polaček

ČK: Komlichenko (v 58. min.)

Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Pochylý

Diváků: 8722

Fanshop banner