Přestřelka během přátelského utkání v německém Sasku
Klub

Přestřelka během přátelského utkání v německém Sasku

Redakce

FK Mladá Boleslav sehrála přípravné utkání s druholigovým německým mužstvem FC Erzgebirge Aue. Do utkání bylo nominováno 17 mladoboleslavských hráčů, kteří byli stoprocentně zdravotně v pořádku a neplnili reprezentační povinnosti.

V prvním poločase jasně dominovala Boleslav a z řady vyložených šancí vyprodukovala čtyři branky. Nejnebezpečnějšími hráči byli Konaté, Přikryl a Mareš. Šance jim aktivně připravoval Matějovský.
Již ve 2. minutě udělala německé defenzíva obrovskou chybu, když na své půlce poslala do úniku Konatého, který ještě posunul doprava nabíhajícímu Přikrylovi a ten neomylně skóroval na zadní tyč - 0:1.
O dvě minuty později se mohlo skóre opět měnit. Tentokrát chyboval brankář Haas, ale jeho chybu nedokázal ve stoprocentní šanci zužitkovat Přikryl.
V 11. minutě předvedli domácí hezkou akci a ve vápně se prosadil Soukou - 1:1.
O minutu později mohli jít mladoboleslavští opět do vedení, ale Matějovského dalekonosná střela skončila o pár centimetrů vedle.
V 17. minutě poslal Matějovský krásný pas za obranu soupeře na Konatého, ten se dostal kličkou přes obránce do vápna a přesnou střelou mezi brankářovy nohy vrátil vedení Boleslavi - 1:2.
O tři minuty později se skóre opět měnilo. Přihrávku pod sebe z pravé strany si našel Bunjaku a z otočky zamířil přesně k levé tyči - 2:2.
Ve 24. minutě opět našel přesně Matějovský Konatého, na jehož přízemní centr do vápna nabíhající Mareš jen o kousek nedosáhl.
Vše si Mareš vynahradil ve 27. minutě, kdy se individuální akcí mezi dvěma obránci přesně trefil na přední tyč - 2:3.
Ve 35. minutě napřáhl k dalekonosné střele Přikryl a trefil břevno. Odraz míče od břevna si ve vápně našel Konaté, kterého v šanci fauloval obránce - penalta. Tu s přehledem proměnil Přikryl - 2:4.

Do druhého poločasu udělala Boleslav několik změn. Kateřiňák nahradil Konatého, Dohnalík Přikryla a v brance vyměnil Mikulec Vejmolu. V průběhu druhého poločasu přišli ještě Vejr a Glöckner.
V 52. minutě prověřil brankáře ze standardky střídající Kateřiňák, ale branka z toho nepadla.
Hře domácích hodně prospěl příchod útočníka Munsyho, který se také v 57. minutě prosadil tečovanou střelou zpoza velkého vápna - 3:4.
V 68. minutě našel Matějovský přihrávkou nabíhajícího Vejra, jehož balón pod sebe na poslední chvíli odvrátila domácí obrana.
O dvě minuty později to zkoušel Jánoš z dálky, ale jeho střela minula levou tyč.
V 75. minutě správně neuznal sudí branku Aue, protože akci ovlivnilo bránění ve hře jednoho z domácích hráčů.
O minutu později se už ale domácí radovali. Po faulu Suse ve vápně se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Kvesic - 4:4.
Poslední šanci v utkání měli domácí v 82. minutě, kdy se po rohu dostal k zakončení aktivní Munsy, ale míč špatně trefil a vysoko přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola (46. Mikulec) - Sus, Klíma, Křapka, Rudzan - Jánoš (86. Glöckner) - Konaté (46. Kateřiňák), Matějovský, Mareš, Přikryl (46. Dohnalík) - Magera (63. Vejr)
Branky: 11. Soukou, 20. Bunjaku, 57. Munsy, 76. Kvesic - 2. a 35. Přikryl, 17. Konaté, 27. Mareš

Fanshop banner