Bojovali srdnatě, ale marně, z Olomouce odjeli bez bodu
Klub

Bojovali srdnatě, ale marně, z Olomouce odjeli bez bodu

Redakce

Boleslavští dorostenci s favorizovaným týmem z druhé příčky prvoligové tabulky sehráli bojovné utkání, které nakonec prohráli nejtěsnějším poměrem. I když Olomoučtí prokazovali fotbalovou kvalitu a byli více na míči, Boleslavští dobře organizovanou hrou dlouho vzdorovali a do poslední minuty usilovali o bodový zisk, bohužel gólově se neprosadili. A tak letos poprvé dohráli bez bodového zisku.

Od úvodního hvizdu se hrálo bojovně a s plným nasazením. Olomoučtí byli aktivnější směrem dopředu. Již v průběhu první minuty jim boleslavští obránci zblokovali nebezpečnou střelu. V 5. minutě po olomouckém centru David Novák uklidil míč před dotírajícími protihráči do zámezí. Následnému rohovému kopu se Boleslavští ubránili. Ve 13. minutě podnikli Olomoučtí nebezpečný atak zprava a po zblokovaném zakončení Žifčákova dorážka těsně přeletěla boleslavskou branku.
V 19. minutě po dvou tvrdých faulech Beni a Diblíka boleslavský přetažený trestný kop zakončoval Šimon, ale bránící hráči míč zblokovali mimo branku. Ve 23. minutě Zlatohlávek z dobré pozice minul boleslavskou branku. Ve 28. minutě Šimon trestňákem z dvaceti metrů přestřelil olomouckou branku. Ve 32. minutě na Dibův rohový kop zleva nikdo z boleslavských spoluhráčů nedosáhl. Po rohovém kopu Sigmy ve 36. minutě Zmrzlý hlavou minul boleslavskou branku. Poločas tak skončil bez vstřeleného gólu.

I do druhé poloviny utkání vstoupili Olomoučtí aktivněji. Ve 46. minutě vyrazil boleslavský gólman Mikulec soupeřovu střelu před sebe a dorážka naštěstí jeho branku minula. V 53. minutě Mikulec rozehrál míč doleva na Davida Nováka, ten přihrál na střed Mansfeldovi, který se však v souboji se stoperem soupeře neprosadil.
V 54. minutě olomoucký brejk po pravé straně vyvrcholil stříleným centrem před boleslavskou branku, kde u zadní tyče Matoušek útok dohrál podél tyče do sítě - 1:0.
V 67. minutě po souboji Křižáka s olomouckým stoperem se k odraženému míči dostal Yerkhov a jeho střelu gólman vyrazil. V 72. minutě Yerkhov nevyužil boleslavské standardky, když z pětadvaceti metrů napálil jen bránící zeď. V 74. minutě boleslavský gólman Mikulec úspěšně zasáhl proti dorážce přetaženého rohového kopu.
V závěrečné čtvrthodince Boleslavští zatlačili soupeře k jeho šestnáctce. V 78. minutě po Dibově trestném kopu zprava Procházka odražený míč dohrál nepřesnou střelou. V 81. minutě centr Yerkhova zakončil Provazník střelou nad olomouckou branku. V 86. minutě nebezpečnou akci Sigmy vyřešil gólman Mikulec. V 89. minutě poslední boleslavskou standardku z půlky hřiště rozehrál gólman Mikulec do olomoucké šestnáctky, kam se kromě něho natlačili všichni boleslavští dorostenci, ale vyrovnání nedosáhli. O minutu později hlavní rozhodčí Slabý utkání ukončil.

I přes prohru trenér Martin Mrvík boleslavské dorostence pochválil: „Proti velmi silnému soupeři, který měl v základní sestavě osm reprezentantů z věkových kategorií U18 a U19, jsme předvedli srdnatý a bojovný výkon. Soupeř byl po většinu utkání lepším týmem. Naše obranná fáze byla v tomto utkání na slušné úrovni. Bohužel až do pětašedesáté minuty jsme nebyli vůbec nebezpeční směrem do ofenzívy. V závěru se nám podařilo dostat soupeře pod mírný tlak, ale nevytvořili si gólovou šanci a většina útoků končila u pokutového území soupeře, kde byla Olomouc pozorná a bezchybná. I přes porážku musím celý tým pochválit za obětavý výkon."

Sestava SK Sigma Olomouc U19: Gröger - Diblík, Neuer, Zima, Beňa (40. Galus) - Spáčil, Grygar - Zifčák, Zmrzlý (68. Chytil), Matoušek - Zlatohlávek (88. Raab).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Dib (85. Para), Kuchař, Koubek, Komma (70. Moravčík) - Kalabis, Yerkhov - Mansfeld, Provazník, David Novák - Šimon (61. Křižák).

Branka: 54. Matoušek

ŽK: Beňa, Diblík, Zima, Spáčil - David Novák

Rozhodčí: Slabý - Ehrenberger, Šafařík

Fanshop banner