Očekávanou výhrou uzavřeli základní část Juniorské ligy
Klub

Očekávanou výhrou uzavřeli základní část Juniorské ligy

Redakce

V závěrečném utkání české základní skupiny potvrdili Boleslavští vysokou výhrou nad předposledním Jabloncem svůj postup do finálové skupiny Juniorské ligy, kde se s dalšími pěti českými a čtyřmi moravskými soky střetnou v jarní sezóně při obhajování loňského mistrovského titulu.

Na začátku utkání se aktéři v chladném počasí deset minut rozehřívali, než začali mít Boleslavští očekávanou převahu. Teprve ve 12. minutě prověřili jabloneckého brankáře Richtera. Vzrůstající tlak brzo vyjádřili góly.
Ve 14. minutě se jako první v tomto utkání prosadil Zabilnaský - 1:0.
Netrvalo dlouho a nezůstalo jen u jediného střeleckého úspěchu Boleslavi.
V 17. minutě po rozehraném trestném kopu zvýšil boleslavské vedení Komárek - 2:0.
V následujících minutách boleslavský tým zvolnil tempo a při vědomí dvojgólového náskoku snadno kontroloval dění na hřišti rozvláčnými kombinacemi. Soupeři sice povolil dva rohové kopy kolem 30. minuty, ale ty průběžné skóre nezměnily.
Ve 34. minutě boleslavský útok zdárně ukončil Vejr - 3:0.
Přestávku si tak boleslavští fotbalisté užívali v poklidném rozpoložení, neboť odevzdaný soupeř nehrozil, že by po změně stran vývoj utkání zdramatizoval.

Druhý poločas potvrdil dominanci boleslavského juniorského družstva tentokrát doplněného třemi borci z prvoligového kádru (brankář Šeda a hráči Sus a Mareš). Góly začaly padat až po odehrané hodině s příchodem čerstvých boleslavských náhradníků.
V 64. minutě se v jablonecké šestnáctce dobře zorientoval Košek, jenž byl na hřišti teprve třetí minutu, a zvýšil boleslavské vedení na 4:0.
V 76. minutě zdlouhavé dobývání jabloneckého vápna vyšperkoval gólově Procházka necelých pět minut po svém příchodu do hry - 5:0.

Přestože si Boleslavští udržovali jasnou herní převahu, tak krátkou ztrátou koncentrace v defenzívě umožnili jabloneckému soupeři zmírnit prohru.
V 78. minutě první podařená střela mezi boleslavské tyče v tomto utkání skončila gólem, autorem byl Breda - 5:1.
V závěrečných minutách jablonecký gólman Richter opakovaně úspěšně zasáhl proti několika boleslavským střelám, ale přeci ještě při jedné z nich kapituloval.
V 88. minutě účet utkání definitivně uzavřel svým druhým gólem v tomto duelu Košek - 6:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Zabilanský (72. Procházka), Kopa, Glöckner, Rudzan - Machů, Sus - Komárek 67. Krčmář), Dohnalík, Mareš - Vejr (62. Košek).

Sestava FK Jablonec U21: Richter - Kebísek, Piroch, Petržilka, Breda - M. Kubista, Hajdo - Krištof, Kozák (58. Maqastena), Vitkovič (80. Čech) - Schön (78. Smíšek).

Góly: 64. a 88. Košek, 14. Zabilanský, 17. Komárek, 34. Vejr, 76. Procházka - 78. Breda

ŽK: Piroch, Kozák, Schön, Vitkovič

Rozhodčí: Severýn - Vít, Černý

Diváků: 10

Fanshop banner