Trenéru Weberovi radost z postupu pokazil neukázněný Mebrahtu
Klub

Trenéru Weberovi radost z postupu pokazil neukázněný Mebrahtu

Redakce

Když přišel mladoboleslavský trenér Jozef Weber do press centra po pohárovém čtvrtfinále, ulevil si nahlas, že s ním stále lomcují emoce. Ostravský kouč Bohumil Páník sportovně poblahopřál Mladé Boleslavi k postupu.

„Mám radost z postupu, ale kazí mi ji, jak jsme k němu dospěli, když jsme museli hrát téměř sto dvacet minut v deseti, což v závěru bylo vidět, neboť někteří hráči dohrávali se sebezapřením a na pokraji fyzických sil," pravil boleslavský trenér Jozef Weber. „Před dalším působením v Boleslavi mě mužstvo potěšilo, jaký předvedlo charakter, i když v prodloužení to pro všechny bylo složitější, protože se u nich projevila dlouhá doba hry v oslabení. Hráči, kteří dostali příležitost na rozdíl od předchozích zápasů, mě uspokojili. Zklamaný jsem z Mebrahtua, který se neudržel a zachoval se, jako kdyby nevěděl, o co se v Mladé Boleslav hraje."
Na novinářský dotaz, zda vysilující bitva o postup do pohárového semifinále neubere hráčům síly pro sobotní ligový zápas, odvětil: „Máme těžký týden, který nás může někam posunout. Zvládli jsme mistrovský zápas v Brně, v poháru postoupili do semifinále a nyní musíme ještě zvládnout domácí ligový zápas proti Slovácku. Hráčům jsem řekl, že nechci slyšet řeči o nějakém vyčerpání ani v kabině, ani před novináři. Jsou trénovaní, v příštích osmačtyřiceti hodinách musí umět zregenerovat a na sobotní zápas se připravit. Pochopitelně něco jiného jsou zranění, bez kterých se pohárová bitva neobešla."

Bohumil Páník, pro kterého čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi bylo prvním zápasem na lavičce Baníku Ostrava, zalitoval, že by náročná pohárová bitva mohla jeho svěřencům ubrat síly potřebné pro záchranu v lize. „Především gratuluji Boleslavi k postupu. Pro nás mělo utkání nejhorší scénář, protože prodloužení nám jistě sebere síly, pro ligový zápas, který hrajeme za dva dny. Ale špatné může být i pro něco dobré. My nyní už nemusíme myslet na pohár a můžeme se naplno soustředit na ligu. V pohárovém čtvrtfinále nám obrovsky nahrálo brzké vyloučení soupeřova útočníka, ale když se o postupujícím nerozhodlo v normální hrací době, tak v nastavení se čekalo na fatální chybu, kterou však nikdo neudělal. Mužstvo neodehrálo špatný zápas a jsem potěšený z výkonu některých hráčů. Domácí neúnavně běhali a navíc jsou na vysoké technické úrovni, Boleslavi přeji, ať dotáhnou český pohár do zdárného konce," řekl Bohumil Páník.

Fanshop banner