Reprezentanti z Mladé Boleslavi
Klub

Reprezentanti z Mladé Boleslavi

Redakce

V březnové reprezentační přestávce tuzemské fotbalové ligy trenér české reprezentace Karel Jarolím si pro turnaj v Číně nevyžádal ani jednoho z mladoboleslavských hráčů. České reprezentační dresy v březnu však oblékne pět hráčů v juniorských a dorosteneckých kategorií. Z boleslavského prvoligového kádru byli do svých národních reprezentací pozváni dva cizinci, slovenský brankář Polaček a australský stoper Šušnjar.

Australské reprezentační družstvo si naplánovalo dvě přátelská utkání v Evropě. V pátek 23. března v Oslo proti Norsku a o čtyři dny později proti Kolumbii v anglickém Londýně. Hlavní trenér Austrálie Bert van Marwijk k těmto zápasům nominoval i mladoboleslavského stopera Aleksandra Šušnjara.
Dospělý reprezentační tým Slovenska se zúčastní březnového Královského poháru v thajském Bangkoku a hlavní kouč Ján Kozák v trojici nominovaných brankářů má i Martina Polačka z FK Mladá Boleslav.

Dvě kvalifikační utkání sehraje český tým jedenadvacetiletých, v pátek 23. března v Karviné proti Chorvatsku U21 a v úterý 27. března v řeckém Xanthi proti Řecku U21. Hlavní trenér Vítězslav Lavička si z Mladé Boleslavi vybral dva fotbalisty - defenzivního Ladislava Takácse a útočníka Tomáše Ladru.
Ke dvěma utkáním dvacetileté reprezentace, ve čtvrtek 22. března v Přešticích proti Itálii U20 a v úterý 27. března v nizozemském Zeistu proti družstvu Nizozemska U20, si hlavní trenér Karel Krejčí pozval stopera Matěje Chaluše, jenž je v FK Mladá Boleslav na hostování z pražské Slavie.
Devatenáctiletí v závěru března se v Itálii zúčastní turnaje elitní fáze kvalifikace na letošní evropský šampionát. Postupně budou hrát ve středu 21. března na hřišti v San Giorgio di Nogaro proti Polsku U19, v sobotu 24. března také na hřišti v San Giorgio di Nogaro proti Řecku U19 a v úterý 27. března na Stadio Friulli v Udine proti Itálii U19. Od hlavního trenéra českého výběru Luboše Kozla nominační pozvánku obdržel mladoboleslavský stoper Jan Král a mezi náhradníky je brankář Petr Mikulec.
Do nominace ke dvěma přátelským utkáním osmnáctileté reprezentace, v níž má mladoboleslavský trenér Filip Toncar na starosti přípravu gólmanů, proti Dánům (23.3. v Hradci Králové a 26.3. v Lázních Bohdaneč) se z mladoboleslavských fotbalistů nevešel ani jeden, Adam Provazník zůstal mezi náhradníky.
Ke třem utkáním šestnáctileté reprezentace trénované Václavem Kotalem byl nominovaný mladoboleslavský útočník David Pech. V srbské Staré Pazově nastoupil do všech tří duelů. Ve čtvrtek 8. března při výhře nad Slovinskem U16 3:1 hrál 57 minut, v sobotu 10. března v remízovém zápase se Srbskem U16 0:0 odehrál 23 minut a v pondělí 12. března byl u výhry nad Norskem U16 3:1 na hřišti také 23 minut.

Fanshop banner