Šestnáctiletí začali mistrovské jaro těsnou prohrou
Klub

Šestnáctiletí začali mistrovské jaro těsnou prohrou

Redakce

Boleslavští nejmladší dorostenci při prvním mistrovském utkání jarní sezóny vstoupili nesoustředěně do obou poločasů a teprve když prohrávali o tři góly, začali být pro soupeře nebezpeční, ale ztrátu nedohnali a vyrovnat už nestihli.

První poločas začali boleslavští mladíci špatně, naopak soupeř využil mírnou převahu k brzkému dvojnásobnému vedení.
Už v 7. minutě chrudimský útok završil Holub přihrávkou Baškovi a ten dal první gól do boleslavské branky - 1:0.
V 15. minutě po Maškově rozehraném rohu se k odraženému míči dostal Málek a z hranice šestnáctky povedenou střelou zvýšil chrudimské vedení na 2:0.

Potom Boleslavští hru vyrovnali, byli častěji na míči, ale zcela bezradní v koncovce. Se štěstím přežili další dvě chrudimské šance.

Druhý poločas začala Chrudim opět o poznání lépe než Boleslav a krátce po přestávce navýšila své vedení.
Ve 47. minutě po hraní rukou v boleslavské šestnáctce nařídil sudí Slavíček pokutový kop v chrudimský prospěch a Baška ho proměnil - 3:0.
Za zdánlivě rozhodnutého stavu Chrudimští polevili, čehož boleslavští dorostenci využili ke zmírnění prohry.
V 59. minutě poprvé chrudimského brankáře překonal Kadlec - 3:1.
Boleslavští zavětřili příležitost a nadále atakovali soupeřovu branku. Zanedlouho k prvnímu úspěchu přidali i druhý gól.
V 61. minutě chrudimské defenzívy potrestal Novotný - 3:2.
Zbývajících dvacet minut Boleslavští marně útočili proti pozorné soupeřově defenzívě. Chrudimští těsně vedení uhájili.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar moc spokojený nebyl: „Utkání nás stálo mnoho sil, ale s chybami, kterých jsme se dopustili, jsme neměli šanci na úspěch. Zároveň nás srážela i předfinální fáze, díky čemuž jsme se takřka nedostali do šancí. Ty jsme si vytvořili až v poslední dvacetiminutovce, na otočení výsledku to však již nestačilo. Naše fyzické nasazení bylo v pořádku, ale o výsledku rozhodla naše nízká kvalita a výběr řešení jak v obranné tak útočné fázi a chytrý výkon soupeře, kterému tímto gratulujeme."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Šebesta - Prajs, Rulc, Zima, Chládek - Roháček (64´ Smejtek), Snížek, Novotný, Pešta (50´ Vostřel) - Kadlec, Pažout.

Sestava MFK Chrudim U17: Adámek - Plíva, Šindelář, Fikejz, Mašek (57 Hybeš), Rejfek (64 Beran), Ráliš, Holub, Málek (50 Pačanda), Brychnáč, Bašek.

Góly: 7. a 47. Bašek (druhý z pokutového kopu), 15. Málek - 59. Kadlec, 61. Novotný

Rozhodčí: Slavíček - Kudyn, Smitka

Diváků: 55

Fanshop banner