Osmnáctiletí první letošní mistrák vyhráli
Klub

Osmnáctiletí první letošní mistrák vyhráli

Redakce

V první letošním mistrovském utkání osmnáctiletí dorostenci přehráli chrudimské protivníky zodpovědným výkonem, který korunovali dvěma góly z velkého množství střeleckých příležitostí.

První poločas rozehráli Boleslavští do brzké gólové příležitosti. Už ve 3. minutě Křižák dobře podržel míč a připravil gólovou pozici pro Milnera, ale jeho pokus levou nohou vyrazil chrudimský brankář na rohový kop. Ten ještě Boleslavští ke změně skóre nevyužili, druhý o necelých deset minut později už ano.
Ve 12. minutě boleslavský rohový kop zahrával Majer a ideální nabídku k zakončení využil Böhm, který hlavou poslal Boleslav do vedení 0:1.
O čtyři minuty později po Moravčíkově centru mohl zvýšit Křižák, ale jeho pokus skončil těsně vedle chrudimské branky. Ve 21. minutě byli Chrudimští blízko vyrovnání. Po útoku z pravé strany se razantní střela odrazila od levé tyče Bartákovy branky. Ve 23. minutě po chytrém rozehrání přímého volného kopu Majerem se ocitl v dobré pozici uvnitř pokutového území Böhm, ale svůj druhý gól v utkání nedal, neboť jeho lehkou teč chrudimský gólman bezpečně chytil. O dvě minuty později po rozehraném rohovém kopu pálil Majer, ale ani on boleslavské vedení nenavýšil. Do konce poločasu další dvě velké boleslavské příležitosti nevyužili Křižák a Pour.

Ve druhém poločase pokračovala útočná hra se šancemi na obou stranách. Ve 48. minutě Milner ze samostatného úniku vytěžil pouze rohový kop v boleslavský prospěch. V 56. minutě se blýskl boleslavský brankář Barták zákrokem, kterým vyrazil chrudimský střelecký pokus z pár kroků a zachránil tak pro svůj tým těsné vedení, což bylo pro další vývoj velmi důležité.
V 72. minutě Fingerhut nebojácně podstoupil souboj v chrudimské šestnáctce a vybojoval pro Boleslav pokutový kop. Milnerovu střelu chrudimský brankář vystihl, ale na Chládkovu dorážku už nedosáhl - 0:2.
Do konce utkání se již stav nezměnil a Boleslavští si odvezli zaslouženou výhru a s ní tři body.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený se zvládnutím taktických pokynů: „Tým podal sebevědomý a takticky dobrý výkon podložený celoplošným presinkem."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Kučera, Drobný, Chládek, Para - Pour, Böhm - Milner (80. Gracl), Majer (68. Fingerhut), Moravčík - Křižák (84. Pátek).

Góly: 12. Böhm, 72. Chládek

Fanshop banner