Za půl hodiny tři góly a bylo hotovo
Klub

Za půl hodiny tři góly a bylo hotovo

Redakce

Velmi důležitou bitvu v Brně rozhodli Boleslavští ve svůj prospěch třemi góly v úvodní půlhodině. Soupeře dokonale zaskočili a připsali si zasloužené tři body. A po šesti prohrách se v lize konečně radovali z výhry.

První poločas začali Boleslavští parádně, neboť z první útočné akce získali vedení a s ním potřebné sebevědomí do dalších minut.
Ve 2. minutě si na půlce Valenta narazil s Komlichenkem, ten uvolnil u pravé lajny Konatého a po jeho přihrávce Valenta z necelých deseti metrů nekompromisní ranou pod břevno otevřel skóre - 0:1. Jiří Valenta tak po dlouhých 425 minutách ukončil smolnou boleslavskou sérii bez vstřeleného ligového gólu.
Brněnské snažení o vyrovnání bylo jalové, Boleslavští hru kontrolovali a číhali na další zaváhání soupeřovy defenzívy. A to skutečně přišlo.
V 19. minutě Křapkův centr z levé strany Komlichenko před brankou pouze hlavou přizvedl, Konatému se zakončení nepovedlo a když se míč od obránců odrazil k Valentovi, tak ten bez váhání překonal Melichárka podruhé - 0:2.
V příští desetiminutovce boleslavský brankář Polaček snadno lapil střelecké pokusy Juhara a Kratochvíla, na druhé straně hřiště po prvním boleslavském rohu, který rozehrál Valenta, hlavičkoval Křapka u vzdálenější tyče do Melichárkových rukavic.
Ve 30. minutě po rozehraném druhém boleslavském rohu Valentův ostrý centr od levé postranní lajny Pauschek šikovnou tečí usměrnil do brněnské branky - 0:3.
Ve 34. minutě Křapka přihrál přesně na nohu protihráče Krejčího, ale ten pouze nastřelil bránící boleslavské stopery. Ve 42. minutě po Konatého centru Jánoš levačkou přestřelil brněnskou branku. Dvě minuty před přestávkou brněnský útok završil slabou střelou Sukup, a níž si Polaček snadno poradil.

Druhý poločas se odehrál bez vstřeleného gólu. Boleslavští hráli pozorně a především neúnavně napadali soupeřovy ofenzivní náznaky. Ojedinělé střelecké pokusy, například Byzelyuka, Škody, Juhara či Acosty, buď míjely boleslavskou branku, nebo si je zkušeně pohlídal Polaček, jenž v Brně vychytal první nulu v boleslavském dresu. Na druhé straně brněnská defenzíva odolala Valentovým standardním situacím a Přikrylovým i Konatého sólovým průnikům.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka - Jánoš, Valenta (85. Kateřiňák) - Konaté (67. Ladra), Hubínek, Přikryl (75. Sus) - Komlichenko.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kijanskas, Lutonský - Polák (25. Sedlák) - Acosta, Kratochvíl (79. Pilík), Krejčí (46. Michal Škoda), Juhar - Bazelyuk.

Góly: 2. a 19. Valenta. 30. Pauschek

ŽK: Šušnjar, Kateřiňák

Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž

Diváků: 4122

Fanshop banner