Sedmnáctiletí vydřeli tři body i v oslabení
Klub

Sedmnáctiletí vydřeli tři body i v oslabení

Redakce

Ve druhém letošním mistrovskému utkání sedmnáctiletí dorostenci vyhráli ve Zlíně podobně nelítostný boj jako jejich starší devatenáctiletí kolegové. V první polovině byli herně lepší, více na míči a měli i brankové příležitosti, kterým až na jednu výjimku chyběla gólová koncovka. Poslední půlhodinu dohrávali v deseti, když Žádný musel odejít po druhé žluté kartě předčasně do kabiny. Boleslavští mladší dorostenci to zvládli a připsali si plný počet bodů.

Do první poloviny utkání vstoupili aktivněji Boleslavští. V 9. minutě Zlínští odvrátili povedený trestný kop Pecha z levé strany. Ve 12. minutě po Vozábově centru zleva Havlina hlavou těsně minul zlínskou branku. Ve 14. minutě byl Havlina v průniku mezi beky faulován a po Maškově trestném kopu Vozáb na zadní tyči nastřelil soupeřova obránce. Ve 21. minutě Zlínští zaútočili zprava a jejich centr pokryl boleslavský gólman Štipl. Ve 24. minutě po střetu zlínského Bobčíka s boleslavskými Blažíčkem a Štiplem skončil míč v zámezí mimo branku.
Ve 27. minutě Skramuského přetažený rohový kop z levé strany Chleborád vrátil před zlínskou branku a Havlina míč protlačil za záda gólmana Hečka - 0:1.
Ve 38. minutě měli Boleslavští velkou šanci na zvýšení vedení, když Pech centrem zprava našel v dobré pozici před zlínskou brankou Maška, jehož hlavičku do odkryté branky gólman Hečko zázračně vytáhl do břevna a mimo brankovou konstrukci.

Větší část druhé poloviny utkání dohrávali Boleslavští v početním oslabení. V 51. minutě Žádný fauloval před vlastní šestnáctkou zlínského hráče a rozhodčí mu ukázal druhou žlutou kartu a vzápětí červenou, musel tedy opustit hrací plochu. Boleslavští však dokázali i v deseti odehrát se soupeřem vyrovnanou partii. V 57. minutě trestný kop Maška zprava zakončil nepřesně Blažíček. V 69. minutě Zlínští poslali zprava přetažený centr a Němeček akci zakončil střelou těsně mimo boleslavskou branku. V 71. minutě převzal Vozáb míč za zlínskými beky a běžel proti vyběhnuvšímu gólmanovi Hečkovi, kterého se mu nepodařilo obstřelit a i když Boleslavští reklamovali brankářovo hraní rukou mimo šestnáctku, rozhodčí Kostelník nechal pokračovat ve hře. V závěru Zlínští zahrávali ještě dvakrát rohový kop, Boleslavští se však ubránili a dotáhli utkání do vítězného konce.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník po těsné výhře řekl: „Celý první poločas jsme byli nebezpečnějším týmem a z pěti dobrých brankových příležitostí dali jednu branku. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Žádného. Od této chvíle jsme se spíše bránili a spoléhali na brejkové situace. V několika nebezpečných situacích nás podržel brankář Štipl. V závěru měl ještě velkou šanci Novák, ale ani jeden z týmů už neskóroval a jednobrankový náskok jsme nakonec uhájili."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Johanides, Blažíček, Chleborád, Skramuský - Žádný, Dolák (60. Snížek) - Pech, Mašek, Vozáb (80. Vlk) - Havlina (70. Patrik Novák).

Gól: 27. Havlina

Rozhodčí: Kostelník - Dohnálek, Šimoník

Fanshop banner