V mrazu rozhodli zápas v prvním poločase
Klub

V mrazu rozhodli zápas v prvním poločase

Redakce

Dvě mistrovská kola před koncem základní části Juniorské ligy se Boleslavští drží v lepší polovině české skupiny a po těsném vítězství nad Bohemians, kteří již nemají šanci na postup do lepší šestice, poskočili dokonce na třetí příčku. Ve zbývajících dvou kolech jedou do posledních Českých Budějovic a skončí doma proti předposlednímu Jablonci. Potom s největší pravděpodobností zahájí ve finálové skupině obhajobu loňského titulu.

První poločas byli boleslavští junioři lepší a zaslouženě získali vedení, které se nakonec ukázalo rozhodující pro konečný výsledek. V úvodní desetiminutovce kopali tři rohové kopy. Po druhém Glöckner hlavičkoval do středu branky, kde byl připravený vršovický gólman, a třetí byl výsledkem zákroku brankáře Kouby proti Matějovského střele.
V 15. minutě se po spolupráci s Ladrou odhodlal Matějovský opět ke střelbě a levačkou se trefil z necelých dvaceti metrů k pravé tyči, kam tentokrát Kouba nedosáhl - 1:0.
Bohemians odpověděli za pět minut. Ze dvou Kabajevových střeleckých pokusů první ve 20. minutě s přehledem zneškodnil Vejmola a druhý ve 32. minutě branku minul. Bohemians neuspěli ani po dvou rohových kopech.
Ve 37. minutě Ladra připravil střeleckou pozici pro změnu Kateřiňákovi, jenž zamířil přesně k levé tyči - 2:0.
Ve 40. minutě po faulu na Matějovského se postavil Kateřiňák k trestnému kopu z dobré pozice nedaleko vápna a jeho tvrdou ránu brankář Kouba vytlačil nad břevno. Následný roh Boleslavští nevyužili. Když už se zdálo, že se o přestávce půjdou ohřát s dvojnásobným náskokem, tak jejich bohorovnost Bohemians potrestali.
V úplně poslední minutě poločasu Dias uvolnil Kabajeva, který v boleslavské šestnáctce udělal kličku brankáři Vejmolovi a z úhlu trefil prázdnou branku - 2:1.

Druhý poločas se odehrál bez gólů. V porovnání s prvním dějství, v němž měli Boleslavští zřejmou převahu, byla druhá část utkání herně vyrovnanější. V 52. minutě vypálil tvrdě Ladra z dvaceti metrů a těsně protivníkovu branku přestřelil. Kolem 60. minuty měli Bohemians výhodu tří rohových kopů v těsném sledu, ten druhý zásluhou výtečné Vejmolovy reakce na soupeřovu hlavičku z malého vápna, ale ani jedné standardní situace ke kýženému vyrovnání skóre nedovedli. V 63. minutě po centru z pravé strany Ladra na hranici vršovického vápna přiťuknul Kateřiňákovi, který vystřelil nad branku Bohemians.
V 75. minutě po Melíškově přetaženém centru Hadi hlavičkoval vedle boleslavské branky. V 77. minutě Ladra nevyužil šanci, když jeho zakončení z úhlu tečoval gólman Kouba na čtvrtý boleslavský roh, po jehož rozehrání vyrazili Bohemians do nebezpečného protiútoku zakončeném Kabajevovou střelou, s níž si Vejmola poradil. V 84. minutě Kateřiňák před vlastní šestnáctkou zahrál nešikovně rukou, ale následný trestňák poslal Dias do hráčské zdi. V poslední minutě utkání Košek vybojoval pro Boleslav roh, rozehrál ho Ladra na krátko Kateřiňákovi, který se z levé strany prokličkoval do střelecké pozice, ale ránu mu obránci zblokovali. A tak zůstalo u těsné výhry o jeden gól.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Kopa, Glöckner, Chaluš, Rudzan - Kateřiňák, - Komárek (68. Krčmář), Machů, Matějovský (46. Košek), Ladra - Dohnalík (77. Procházka).

Sestava Bohemians 1905 U21: Kouba - Václavík, Krch (58. Melíšek), Brak, Horizrál - Káš, Švec (80. Buneš) - Vetešník, Dias, Begič (64. Hadi) - Kabajev (77. Bassey).

Góly: 15. Matějovský, 37. Kateřiňák - 45. Kabajev

ŽK: Kateřiňák, Kopa

Rozhodčí: Ginzel - Vitner, Novák

Diváků: 55

Fanshop banner