Osmnáctiletí dostali lekci z efektivity
Klub

Osmnáctiletí dostali lekci z efektivity

Redakce

V mrazivém nedělním počasí měli osmnáctiletí boleslavští dorostenci problémy s proměňováním šancí. Naopak vršovický soupeř při brejkových situacích prokázal efektivitu, a proto vyhrál.

Po úvodní boleslavské aktivitě měli ve 13. minutě první velkou příležitost vršovičtí dorostenci trestným kopem z necelých dvaceti metrů, ale jejich střelec trefili pouze obrannou zeď. Ve 36. minutě Moravčíkův centr Milner z dobré pozice do vršovické branky neusměrnil. Naopak soupeř o chvíli později svoji příležitost využil.
Ve 38. minutě po standardní situaci a zpětném míči do boleslavského pokutového území se Bohemians radovali z úspěšné dorážky - 0:1.
Dvě minut po obdrženém gólu promarnili Boleslavští šanci k vyrovnání, když obránce Najman skvěle podpořil ofenzívu, ale jeho centr prolétl vršovickým pokutovým územím bez úspěšného zakončení.

Ve druhém poločase Boleslavští zvýšili tempo hry s úsilím změnit nepříznivý vývoj zápasu. V 56. minutě Fingerhutův střelecký pokus zastavila pravá tyčka pražské branky. O minutu později dobře vystřelil Najman, ale obránce soupeře vykopl míč z brankové čáry. Bohemians stále hrozili z nebezpečných protiútoků. V 58. minutě ještě boleslavská obrana soupeřův atak zvládla, ale o necelých pět minut později už nikoliv.
V 62. minutě po špatné boleslavské rozehrávce se Bohemians dostali do protiútoku, který přesně zakončili - 0:2.
V 64. minutě se pro změnu boleslavští dorostenci po důsledném napadání soupeřovy rozehrávky dostali do nadějné příležitosti, ale po Milnerově přízemním centru Fingerhutovi chybělo pár centimetrů ke snížení.
V 65. minutě se Boleslavští konečně dočkali. V pražském pokutovém území se po standardní situaci nejlépe zorientoval Pátek a snížil na 1:2.
Poslední slovo však měli Bohemians. Hráli trpělivě z obranného bloku, který se boleslavští hráči postupnými útoky marně snažili překonat.
Pár minut před koncem po Chládkově chybě v rozehrávce a následném faulu získali Bohemians výhodu pokutového kopu, ze kterého zvýšili na konečných 1:3.
Boleslavští v závěrečném herním tlaku nedokázali žádnou z šancí proměnit.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil po prohře řekl: „Dnes jsme zkoušeli improvizovat v novém rozestavení, protože jsme měli omezené možnosti v sestavě. Hráči to zvládli poměrně dobře do obranné fáze i přes tři inkasované góly. Problém máme nyní s proměňováním šancí, hlavně s volbou finální fáze a samotného zakončení, kde nám chybí koncentrace a technický um. Ve tvorbě postupného útoku jsme dnes zbytečně předržovali míč a měli nedostatečnou nabídku. Soupeř využil rychlých protiútoků a díky efektivitě v útočné fázi vyhrál."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (60. Vrána) - Kučera, Pátek, Najman - Gracl (76. Mašek), Böhm, Chládek, Majer, Moravčík - Milner, Fingerhut.

Gól FK MB U18: Pátek

Fanshop banner