Junioři učinili důležitý krok do lepší šestice
Klub

Junioři učinili důležitý krok do lepší šestice

Redakce

Proti vedoucímu týmu české skupiny Juniorské ligy se Boleslavští patřičně vytáhli a s podporou čtyř hráčů prvoligového kádru (Vejmola, Sus, Chaluš, Konaté) vyhráli jasným rozdílem, i když devadesátiminutový průběh byl herně vyrovnanou partií.

Do utkání boleslavští junioři vstoupili ideálně. Z prvního útoku získali vedení a tím pádem důležité sebevědomí do následujícího dění na hřišti s umělým povrchem vareálu mladoboleslavského Městského stadionu.
Ve 2. minutě po pasu Machů se do teplického vápna vřítil Dohnalík, a přestože byl tísněn protihráčem, tak vybíhajícího gólmana přehodil technickým obloučkem ke vzdálenější pravé tyči - 1:0.
Za těsného boleslavského vedení se dlouhé minuty hrálo ve středu hřiště bez ohrožování soupeřových branek. Tepličtí zahrozili až ve 20. minutě, kdy Hasil přestřelil boleslavskou branku. O dvě minuty později po Hajletově přihrávce Gebertovo zakončení z úhlu pozorný Vejmola zmařil. Ve 23. minutě Rudaznův centr usměrnil Dohnalík do gólmana Němečka a dorážku z necelých dvaceti metrů poslal Machů nad teplickou branku. Ve 27. minutě Konaté individuální průnik téměř přes polovinu hřiště završil nepovedenou a hodně nepřesnou střelou. Ve 39. minutě Vejmola vychytal teprve druhou nebezpečnější teplickou šanci.

Druhý poločas začali Boleslavští ofenzivně a blízko navýšení vedení byli Dohnalík ve 46. a Konaté ve 48. minutě, střely obou však postrádaly důraz a teplický gólman si s nimi poradil. V 59. minutě se v další nadějné střelecké pozici ocitl Konaté po spolupráci s Machů, ale pár metrů před soupeřovou brankou netrefil pořádně míč. V 68. minutě Chaluš hlavičkoval jen pár centimetrů mimo levý horní růžek teplické branky. V 72. minutě předvedli boleslavští téměř dokonalý kombinační útok po pravé straně, Sus si vyměnil míč s Koškem a potom přihrál před branku Zabilanskému, jenž nastřelil obětavě bránícího teplického beka.
V 77. minutě Košek rozehrál útok přes Konatého, který míč vrátil, sice až na druhý pokus, Koškovi a ten s přehledem zamířil po zemi k levé tyči, čímž potvrdil svoji zimní kanonýrskou formu - 2:0.
V závěrečné čtvrthodince měli Boleslavští mírnou převahu a dovedli první utkání jarní sezóny do zasloužené výhry.
V 84. minutě za podražení Komárka nařídil hlavní rozhodčí Orel penaltu proti teplické brance a Chaluš ji jistou ranou proměnil - 3:0.
V předposlední minutě předvedl Sus individuální akci zakončenou střelou nad teplickou branku. Boleslavští výhrou zdařile vykročili za svým jarním cílem, kterým je umístění v lepší šestici české skupiny zaručující postup do finálové skupiny Juniorské ligy hrané v tomto ročníku poprvé ve dvou základních skupinách (české a moravské).

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Sus, Glöckner, Chaluš, Rudzan - Machů, Komárek - Konaté, Dohnalík (69. Košek), Zabilanský (81. Procházka) - Vejr (78. Kopa).

Sestava FK Teplice U21: Němeček - Richter, Zárybnický, Hasil - Švejda, Berešík (46. Hruštinec, 68, Prpič), Novotný, Diaz (73. Kotrba), Šimeček - Haljeta (69. Martirosyan), Gebert (46. Kodad).

Góly: 2. Dohnalík, 77. Košek, 84. Chaluš (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Orel - Poživil, Vodrážka

Diváků: 65

Fanshop banner