Nedostatky v defenzivní práci teplický soupeř potrestal
Klub

Nedostatky v defenzivní práci teplický soupeř potrestal

Redakce

Po návratu ze soustředění se osmnáctiletým dorostencům přípravný duel na domácím hřišti proti teplickým dorostencům nepovedl. V obraně chybovali a v útoku neproměňovali střelecké příležitosti a tak zaslouženě prohráli.

První šanci utkání si vytvořili Boleslavští, ale Milner bezbrankový stav nezměnil. A tak přišel trest.
V 11. minutě Tepličtí zaútočili po pravé straně a po zpětné přihrávce předvedl Frána bezchybné zakončení, na které boleslavský brankář Hartych nedosáhl - 0:1.
V následujících minutách byli Tepličtí ve hře jistější a jejich organizovaný blok ve středu hřiště se Boleslavští marně snažili překonat.
Ve 31. minutě po nezodpovědné boleslavské rozehrávce Tepličtí vyrazili do rychlého protiútoku a Dolejším zvýšili své vedení na 0:2.
Ve 36. minutě po boleslavském rohovém kopu a následném centru zpět do pokutového území Drobný v gólové pozici přestřelil branku.

Ve druhém poločase se Boleslavští herně zlepšili, ale nebyli dostatečně efektivní. V 50. minutě Milner v dobré pozici na hranici pokutového území místo přihrávky volnému Kučerovi zvolil zakončení, které však ke snížení nevedlo. Tepličtí si díky dobré kombinaci vytvořili několik gólových příležitostí, ale výborný gólman Vrána nepustil za svá záda žádnou střelu.
V 70. minutě se skvěle ve středu hřiště uvolnil Chládek a průnikovou přihrávkou vyzval ke skórování Milnera, který prvním dotykem poslal míč přes padajícího gólmana do teplické branky a snížil na 1:2.
Více už Boleslavští v posledních minutách nestihli, proto se nepříznivý stav již nezměnil.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl z většiny svých svěřenců zklamaný: „Dnes jsme nehráli dobře. V útočné fázi jsme si sice vypracovali několik dobrých šancí, z kterých jsme bohužel vstřelili jen jeden gól. Ale hlavní nedostatky jsme měli v obranné fázi. Reagovali jsme pozdě na herní situace, byli jsme od sebe daleko a nestihli podstupovat souboje při odražených míčích a v pokutovém území jsme chybně obsazovali protihráče. Dnes byl pozitivní pouze výkon Milnera a Vrány. Hosté byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (46. Vrána) - Jakub Novák (46. Mrnka), Drobný, Kalabis (58. Chládek), Komma (77. Najman) - Pátek, Böhm - Kučera, Gracl (72. Fingerhut), Bičiště (46. Moravčík) - Milner.

Góly: 70. Milner - 11. Frána, 31. Dolejší

Fanshop banner