Osmnáctiletí vyhráli nad dospělými
Klub

Osmnáctiletí vyhráli nad dospělými

Redakce

V rámci soustředění v Ústí nad Orlicí osmnáctiletí dorostenci porazili v přípravném duelu dospělý tým České Třebová hrající Pardubický oblastní přebor. Pro boleslavské dorostence to byla letošní první konfrontace s dospělým protivníkem.

V úvodních minutách boleslavští mladí hráči riskovali v zakládání postupného útoku a soupeř získal dvakrát lacino míč v blízkosti pokutového území, ale nedokázal toho využít. V 9. minutě po rohovém kopu měli Boleslavští první šanci, ale stav skóre ještě nezměnili. Do vedení šli až o minutu později.
V 10. minutě po dobrém Milnerově presinku se do gólové pozice dostal Bičiště a v koncovce nezaváhal - 1:0.
Ve 20. minutě po boleslavském rohovém kopu Böhm netrefil branku. Ve 27. minutě po Kučerově špatné přihrávce běželi Třebovští osamoceni na Hartycha, ten ovšem předvedl skvělý zákrok a vyrovnání nedopustil. Ve 35. minutě po přesném centru Jakuba Nováka měl velkou příležitost Kučera, ale ani tato situace změnu skóre nepřinesla.
Náskok se podařilo navýšit Boleslavi až čtyři minut před koncem poločasu, když se k odraženému míči dostal Chládek a přesnou střelou upravil na 2:0.

Ve druhém dějství padlo po jedné brance na každé straně.
V 73. minutě po jednoduše nakopnutém míči za boleslavskou obrannou linii se k zakončení dostal třebovský Křepela a snížil na 2:1.
Boleslavští však soupeři naději na remízu zmařili třetím gólem.
V 82. minutě po zdařilé akci z pravé strany a přímočarém centru Komma stanovil konečné skóre na 3:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil měl z výhry nad dospělými radost: „Vyhráli jsme, za což jsme rádi. Hlavním cílem přípravného zápasu bylo vstřelit tři a více branek a uplatňovat proti soupeři celoplošný presink. V obou směrech jsme byli úspěšní. Ale stálé napadání nám odhalilo nedostatky v komunikaci, reakci a následném pohybu hráčů v součinnosti při těchto situacích."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Jakub Novák, Drobný, Pátek, Komma - Chládek, Böhm - Kučera, Gracl (77. Bičiště), Bičiště (46. Mrnka) - Milner.

Góly: 73. Křepela - 10. Bičiště, 41. Chládek, 82. Komma.

Fanshop banner