Dospělému diviznímu protivníkovi čelili zdatně, i když inkasovali pět gólů
Klub

Dospělému diviznímu protivníkovi čelili zdatně, i když inkasovali pět gólů

Redakce

Páté přípravné utkání sehráli devatenáctiletí extraligoví dorostenci proti diviznímu mužstvu z Letohradu v rámci soustředění v Ústí nad Orlicí. Dospělý protivník předvedl bojovný, rychlý a tvrdý fotbal, někdy až na hranici únosnosti. Boleslavští dorostenci mu vinou chyb v defenzívě dovolili jít do vedení. I za nepříznivého vývoje soupeři vzdorovali a sedm minut před koncem skóre srovnali. V závěrečných minutách však Letohrad strhnul vítězství na svoji stranu.

Od úvodního hvizdu se hrálo ve vysokém tempu od jedné k druhé brance. Postupně přibývalo tvrdých soubojů, hlavně ze strany letohradských hráčů. V první půlce při vyrovnaném boji s šancemi na obou stranách chyběl boleslavským dorostencům důraz a efektivita v zakončení. Letohrad jednu ze svých šancí za přispěním chybující boleslavské defenzívy proměnil.
V 9. minutě vběhl Provazník zprava do soupeřovy šestnáctky a z jeho přihrávky Para bez přípravy vystřelil nepřesně. V příští minutě po Šimonově centru zleva Yerkhovovu střelu soupeř zblokoval. Ve 14. minutě Kuchař zachytil rozehrávku soupeře, potáhl míč středem a zakončil střelou do rukou gólmana. V 17. minutě po Šimonově centru z trestného kopu Parovu střelu letohradští obránci zblokovali mimo branku. V 19. minutě Letohradští přetaženým míčem vpravo založili akci, která vyvrcholila přestřelením boleslavské branky. Ve 22. minutě Parův centr z levé strany nenašel před brankou soupeře nikoho ze spoluhráčů.
Ve 29. minutě hráči Letohradu na několik doteků prošli do boleslavské šestnáctky, kde po finální přihrávce jeden z útočníků střelou k tyči poprvé překonal gólmana Bartáka - 1:0.
V 31. minutě Para přihrál doprava Šimonovi, ten přešel přes letohradského obránce, ale branku přestřelil. Vzápětí letohradští nebezpečně zaútočili zleva a akci zakončili střelou, která se od břevna odrazila do zámezí. Ve 36. minutě Dibův trestný kop Letohradští zblokovali mimo brankovou konstrukci a následnému rohovému kopu Davida Nováka se ubránili. Na druhé straně hřiště Boleslavští odolali těsně před přestávkou sérii čtyř rohových kopů.

Ve druhé polovině utkání se hra ještě více vyostřila a aktéři přinutili hlavního rozhodčího k opakovanému vytahování žluté karty. Dvanáct minut po změně stran se hrávalo převážně ve středu hřiště, poté začaly padat branky.
V 63. minutě po chybě letohradského stopera Šimon získal míč a sám proti gólmanovi střelou podél něho srovnal skóre na 1:1.
Netrvalo však dlouho a Letohrad znovu vedl.
V 64. minutě Boleslavští nezachytili rychlou soupeřovu akci po pravé straně a po centru do šestnáctky následovala snadná dorážka podél gólmana Bartáka - 2:1.
V 67. minutě po Dibově přetaženém centru David Novák hlavičkoval jen do gólmanových rukou.
V 71. minutě zahráli Letohradští dlouhý pas do boleslavské šestnáctky, kde Kalabis hlavou nešťastně přehodil vlastního brankáře Bartáka, a soupeřův útočník už jen dorazil míč do prázdné branky - 3:1.
V 75. minutě povedenou letohradskou střelu vytáhl Barták mimo branku.
V 80. minutě Majer pronikl středem hřiště a z jeho přihrávky Mansfeld prostřelil bránící protihráče i gólmana - 3:2.
Boleslavští ožili a opakovaně se tlačili do zakončení.
V 83. minutě po Dibově povedeném centru zleva Křižák protlačil míč podél zadní tyče do branky - 3:3.
O pouhou minutu později šli Letohradští znovu do vedení.
V 84. minutě Boleslavští nedokázali odehrát míč po soupeřově rohovém kopu a pohotovější letohradský útočník prostřelil gólmana Bartáka - 4:3.
V 88. minutě Letohradští potrestali další boleslavskou chybu v defenzivě, když se jejich hráč gólově prosadil po centru zleva a zvýšil na konečných 5:3.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík ke zbytečné prohře řekl: „V utkání jsme se první poločas nedostali do souvislé mezihry a naše útočná fáze byla mizerná. Po celé utkání jsme měli problém s důrazem a agresivitou soupeře, ve které jsme se nedokázali vyrovnat. Druhý poločas jsme zlepšili hru směrem dopředu, vytvářet si šance a dokázali vstřelit branky. Bohužel nám naprosto zkolabovala obranná činnost a hloupé chyby kvalitní soupeř trestal. Zápas se hrál v dobrém tempu a ukázal nám, na čem máme pracovat a v čem se potřebujeme zdokonalit."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Barták - Koubek, Kuchař (69. Kalabis), Kalabis (46. Horák), Dib - Yerkhov (70. Pour), Pour (46. Majer) - David Novák (70. Para), Provazník (46. Křižák), Para (46. Mansfeld) - Šimon.

Branky FK MB U19: Šimon, Mansfeld, Křižák

Fanshop banner