Junioři nastříleli pět gólů
Klub

Junioři nastříleli pět gólů

Redakce

Juniorka se potýká s nedostatkem hráčů a tak střetnutí proti účastníkovi středočeského přeboru bylo teprve v pořadí třetí v aktuální zimní přípravě. Ve všech třech se střelecky prosadil Dominik Košek. Poslední přípravný duel FK Mladá Boleslav U21 - FK Turnov se hraje v sobotu 10. února od 10 hodin a bude generální prověrkou před jarní mistrovskou sezónou, v níž Boleslavští budou usilovat o postup do finálové skupiny Juniorské ligy.

Po celé utkání byli boleslavští junioři lepší, a převahu patřičně vyjádřili pěti góly v soupeřově síti. První dva v rozpětí necelých pěti minut zařídil Dohnalík po spolupráci s Procházkou před prvním a se Zabilanským před druhým úspěšným zakončením boleslavských ataků. Deset minut před přestávkou Matysík z Ostré sice snížil, ale dvougólového vedení boleslavské juniorce vrátil Košek po přihrávce od Machů.

Vstup do druhého poločasu měli Boleslavští úspěšný a dvěma trefami udělali rázné kroky k výhře. Nejprve se ve 49. minutě Machů druhou asistencí v tomto utkání podílel na Vejrově gólu a o sedm minut později spolupráci s Procházkou zužitkoval gólově Košek, jenž tak potvrdil svoji zimní kanonýrskou formu. Proti Ostré podobně jako proti Velkým Hamrům skóroval dvakrát a s dalším jedním úspěchem proti Dobrovici je s pěti góly prozatímním králem střelců v zimní přípravě FK Mladá Boleslav U21.

Trenér boleslavských juniorů Milan Pechanec měl z jasné výhry radost: „Je nás málo, protože Rudzan a Novák trénují s prvoligovým kádrem a Kühnel je na zkoušce v druholigových Pardubicích, takže jsem rád, že všichni zbylí jsou zdravotně v pořádku a devadesát zápasových minut zvládli kondičně i herně. Velmi příznivého výsledku jsme dosáhli proto, že jsme byli produktivní v proměňování vytvořených šancí, dařilo se nám kombinačně a celkový přístup k plnění herních povinností byl od hráčů v pořádku."
Vedoucí mužstva SS Ostrá Josef Červinka uznal kvalitu boleslavského týmu: „Boleslavskou juniorku jsme moc neprověřili, byla lepší a dala nám lekci z produktivity."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Truksa - Krčmář, Glockner, Kopa, Zabilanský - Košek, Komárek, Machů, Procházka - Vejr, Dohnalík.

Sestava SS Ostrá: Štěpánek - Poběrežský, Bureš, Hořák, Řezníček - Petlička, Dejl, Moudrý, Bejbl, Vild - Matysík, Střídali Vobořil, Hudec, Habrun, Saňa, Manhart, Mareš, Herzán.
Góly: 26. a 30. Dohnalík, 40. a 56. Košek, 49. Vejr - 36. Matysík, 57. Hudec

Fanshop banner