Od běloruského protivníka obdrželi rekordní počet gólů v letošní zimní přípravě
Klub

Od běloruského protivníka obdrželi rekordní počet gólů v letošní zimní přípravě

Redakce

V posledním utkání kyperského soustředění na hřišti AEK Larnaca za příjemného šestnáctistupňového tepla podlehli boleslavští fotbalisté běloruskému soupeři nejvýraznějším rozdílem v letošní zimní přípravě. Teprve když prohrávali o tři góly, tak na soupeře vyvinuli velký tlak. Nepříjemné skóre zmírnil Komlichenko, jeho další úspěšnou trefu rozhodčí gólem neuznal a v nastaveném čase promarnil penaltu Magera.

První poločas byl herně vyrovnaným soubojem, což potvrdil i poměr zahrávaných rohů 1:1, ale střelecky se prosadil pouze běloruský tým. Už ve 2. minutě Jánoš vysunul Golgol Mebrahtua do protivníkova vápna, ale boleslavský forvard nastřelil gólmana. Potom při dvou tvrdých střetech na polovině hřiště obdrželi boleslavští hráči Kateřiňák a Valenta žluté karty od značně nepřesného kyperského rozhodčího. Ten ve druhém poločase žlutě napomenul i Matějovského, jenž protestoval proti jeho řízení zápasu. Ve 12. minutě po faulu na Golgol Mebrahtua proletěl Marešův centr z trestňáku neškodně soupeřovou šestnáctkou. Ve 14. minutě po Valentově přihrávce Kateřiňákovu utaženou střelu běloruský gólman u levé tyče chytil.
V 17. minutě po vzdušném souboji utržil Golgol Mebrahtu tržnou ránu na hlavě tak rozsáhlou, že musel být neplánovaně vystřídaný a MUDr Nosek mu přímo na stadionu vyspravil pravou část čela sedmi stehy.
Ve 25. minutě po Přikrylově přihrávce Pauschek odcentroval z pravé strany, ale běloruský brankář nikoho k míči nepustil.
Ve 39. minutě se Soligorští ujali vedení ze své první vydařené ofenzivní akce. Po centru se běloruskému hráči pokus o zakončení nůžkami nezdařil, ale míč se šťastně odrazil ke Kišovi, jenž bez přípravy tvrdou ranou prostřelil Šedu - 1:0.
Ve 43. minutě si Šeda poradil s důrazným zakončením soupeřova útoku.
V předposlední minutě poločasu Přikryl fauloval protihráče nedaleko hranice boleslavského vápna a následný přímý kop Szoke ranou k pravé tyči proměnil ve druhý gól - 2:0.
V nastavených dvou minutách prvního poločasu měli Boleslavští v krátkém sledu dvě šance, ovšem Marešovy centry nikdo k zakončení nevyužil.

Druhý poločas začali Boleslavští špatně, neboť brzo po změně stran inkasovali třetí gól, tolikrát boleslavskou defenzívu nepřekonal žádný ze soupeřů v letošní zimní přípravě.
Ve 48. minutě po Matvejčikově pasu si Kiš navedl míč z pravé strany až do boleslavského vápna a zakončením k pravé tyči zvýšil soligorské vedení na 3:0.
V 53. minutě další soligorskou šanci Šeda zmařil za cenu rohového kopu.
V 62. minutě založil boleslavskou ofenzivní akci Matějovský přihrávkou doprava na Přikryla, jehož centr dorazil do soligorské branky Komlichenko - 3:1.
V 66. minutě byli boleslavští blízko dalšímu gólu, ale bránící hráči dvakrát střelecké pokusy zablokovali a třetí střela z Hubínkovy kopačky těsně minula soligorskou branku. O pět minut později po Pauschekově centru sice Komlichenko dostal míč do protivníkovy branky, bohužel rozhodčí tento gól neuznal pro údajné hraní rukou boleslavským útočníkem. V 86. minutě po faulu na Přikryla kopal trestný kop Matějovský a z nadějné pozice Takács hlavičkoval těsně vedle branky. V 89. minutě Soligorští rychlý atak zakončili nepřesnou střelou. Poslední příležitost ke skórování připadla Boleslavi. V 90. minutě po narážečce s Magerou byl v šestnáctce obránci nedovoleně zastavený Komlichenko. Nařízený pokutový kop už v nastaveném čas Magera neproměnil, neboť nastřelil brankářovy nohy.
Boleslavští byli po přestávce sice častěji na míči, rohů však kopali méně (4:3) a prohráli rozdílem dvou gólů se soupeřem, se kterým o tři dny dříve prohrály na Kypru Teplice.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek (79. Souček), Takács, Šušnjar, Křapka (85. Novák) - Jánoš (66. Magera) - Ladra (46. Komlichenko), Valenta (46. Matějovský), Kateřiňák (56. Hubínek), Mareš (79. Rudzan) - Golgol (17. Přikryl)

Góly: 39. Szoke, 45. a 48. Kiš - 63. Komlichenko.

Fanshop banner