V oslabení přišli o body
Klub

V oslabení přišli o body

Redakce

Výrazně posílený juniorský tým nepřehrál píseckého kandidáta postupu. Po boleslavských šancích promarněných v prvním poločase, využili po přestávce Písečtí půlhodinovou přesilovku, kterou jim daroval červeným zákrokem Mrvík.

Drzeji začal Písek. V 10. minutě se ocitl zkušený kanonýr Polodna sám před Vorlem, ale nastřelil brankářovy nohy. Odražený míč napálil Skopalík z malého vápna zbrkle vysoko nad odkrytou boleslavskou branku.
V následujícím průběhu prvního poločasu se Písečtí do podobně vyložené šance už nedostali. Na druhé straně přibývalo boleslavských ataků. Bohužel s impotentní koncovkou.

V 16. minutě Pecka elegantní patičkou poslal do brejku Sedláčka, ale tomu střelu tečoval mimo branku bránící písecký bek. Ve 20. minutě po Kúdelově přihrávce si připravil střelbu Nečas. O půl metru minul pravou tyč soupeřovy branky. Ve 32. minutě Kysela uvolnil na pravé straně Nečase a tomu rázný pokus brankář vyrazil na roh. Po jeho rozehrání z dálky nepřesně vystřelil Djalovič. Za tři minuty ani Kyselova křížná střela po Sedláčkově akci nenašla cíl. Ve 37. minutě po Peckově sražené ráně střílel Nečas nad. V další minutě kiks Jendruščáka pomohl k průniku do vápna Kyselovi, jenž místo střely volil přihrávku obloučkem na Nečase, který bez přípravy přestřelil branku. V předposlední minutě první části se Písečtí neprosadili trestným kopem a svižný boleslavský brejk zakončil Sedláček tvrdou střelou, se kterou měl Vršecký plné ruce práce.

Po přestávce pokračovali Boleslavští v aktivitě. Píseckého brankáře však pořádně nezaměstnali. V 53. minutě měl Vorel nečekané starosti s Kubišovým trestným kopem. O minutu později po faulu Kučery se k trestnému kopu postavil Malý. Z dvaceti metrů podle pětičlenné zdi zakroutil míč tak povedeně, že se od pravé tyče odrazil do sítě - 0:1. Vorel se natahoval marně.

V 57. minutě utekl Pecka písecké obraně, nacentroval na hranici vápna, odkud Kučera neúspěšně zkusil překonat Vršeckého. Boleslavští se tlačili k píseckému trestnému území, útoky však zakončovali nepřesně a nedůrazně.
Teprve v 65.minutě rohový kop Sedláčka hlavičkoval u bližší tyče úspěšně do Vršeckého branky Murárik - 1:1.

V 67. minutě uchránil boleslavskou branku od pohromy Svoboda hlavičkou na roh. Po něm zasáhl dobře Vorel. V poli však udělal chybu Kučera a písecký Skopalík se hnal do gólového brejku. Zastavil jej Mrvík stažením za dres, což sudí Kalenda potrestal vyloučením boleslavského stopera a trestným kopem. Písečtí ho šikovně rozehráli, Jedruščákův technický oblouček našel na malém vápně Polodnovu hlavu, ale Vorel reflexivně vyrazil.
Oslabený boleslavský tým inkasoval druhý gól v 73. minutě z hlavy Skopalíka - 1:2. A za pět minut se ranou z patnácti metrů trefil Kosobud podobně povedeně, jako při prvním píseckém gólu Malý - 1:3.

Boleslavská snaha v závěrečné čtvrthodince byla marná. Písek se ubránil sérii rohových kopů i nakopávaným míčům ze hry. Jihočeský soupeř hrozil brejky. Na dvougólové boleslavské prohře už nikdo nic nezměnil.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Vorel - Svoboda, Janíček, Mrvík, Djalovič (46.Kučera) - Nečas (78. Synek), Murárik, Kúdela, Sedláček - Kysela, Pecka (89. Dudka).

Sestava FC Písek: Vršecký - Jendruščák, Pivoňka, Pastyrík, Pravda (6.Kubiš) - Linhart, Kosobud, Skopalík (89. Švehla), Hrbáč (90. Sleza) - Malý, Polodna.

Gól: 65. Murárik - 54. Malý, 73. Skopalík, 78. Kosobud

ŽK: Murárik, Kučera, Sedláček - Pastyrik, Skopalík

ČK: Mrvík

Rozhodčí: Kalenda - Kubr, Pospíšil

Diváků: 105

Fanshop banner