Rajnoch je v reprezentaci místo Sivoka
Klub

Rajnoch je v reprezentaci místo Sivoka

Redakce

Jana Rajnocha povolal reprezentační trenér Michal Bílek místo Tomáše Sivoka, kterého z reprezentace vyřadil zánět achilovky.

Boleslavský Jan Rajnoch se k reprezentaci připojil ve čtvrtek a absolvuje ve dnech 15.-18. listopadu mezinárodní turnaj v Dubaji. Spolu s Českem a týmem pořádajících Spojených arabských emirátů jsou dalšími účastníky Irák a Azerbajdžán.

Jan Rajnoch na konci září oslavil osmadvacáté narozeniny. S fotbalem začínal ve Spartě Praha, odkud v roce 2001 přišel na hostování do tehdejší druholigové Mladé Boleslavi. Později vystřídal Xaverov, Bohemians a Slovácko, aby se na počátku září 2006 ocitl podruhé v kádru FK Mladá Boleslav. Na jaře 2009 hostoval v bundesligovém Cottbusu, odkud se po půlroce vrátil do Mladé Boleslavi.

V dresu České republiky hrál zatím dvě utkání. Reprezentační premiéru měl vloni na trávníku londýnského Wembley při přátelském utkání proti Anglii (2:2), do kterého naskočil na závěrečnou čtvrthodinku. Poprvé v základní sestavě reprezentačního týmu Česka nastoupil do kvalifikačního utkání pro MS proti Slovinsku (1:0).

V Gambrinus lize odehrál celkem 170 utkání, ve kterých nastřílel 23 gólů. V mistrovském ročníku 2007/08 byl s jedenácti góly nejlépe střílejícím defenzivním hráčem Gambrinus ligy. Za Energii Cottbus si připsal deset bundesligových startů.

Fanshop banner