ALFA Liberec - FK Mladá Boleslav 4:4
Klub

ALFA Liberec - FK Mladá Boleslav 4:4

Redakce

Po v závěru vydřeném domácím vítězství nad Teplicemi mělo potvrdit začátek „vítězné vlny" utkání v pěkné multifunkční hale v Jablonci nad Nisou, kde mají domácí palubovku hned dva liberecké kluby Andy a Alfa. A právě nevyzpytatelná Alfa Liberec byla tentokráte soupeřem k poražení, a i když Boleslav opět v průběhu utkání vedla dvakrát o 2 branky, nakonec si odváží pouze 1 bod, což je pro ní velikým zklamáním.

Ofenzivní styl našeho soupeře se podařilo otupit účinnou taktikou aktivního vysunutého obranného bloku, který nedal soupeři šanci hrát svoji hru nahoru-dolu. Hráči Alfy také v první půli prakticky vážněji neohrozili branku Císaře, který si s občasnými nástřely lehce poradil. Jen první desetiminutovku byli aktivnější a několik náznaků šancí ukvapeně zahodili. Ztráty míče soupeře pak FKMB využíval k nebezpečným kombinacím, které měly zase parametry vyložených gólových šancí, jenže střelecká nemohoucnost především hrotových hráčů v koncovce byla opět základní kamenem konečné remízy. Do vedení se dostali hosté až po polovině prvního dějství a zkušený Remenec ukázal, proč si ho trenéři vybrali jako novou střeleckou posilu. Protáhl se po levém křídle a tváří v tvář domácímu gólmanovi s chladnou hlavou umístil míč do kouta branky - 0:1. Potom se hlavní postavou dalšího vývoje stal Koběrský, který nejprve doslova vykopl nastřelený míč z brankové čáry Liberce, aby 3 minuty před koncem půle poslal do úniku špílmachra domácích Karla Vrabce, jehož střelu či přihrávku nešťastně tečuje Jurčovský do vlastní sítě - 1:1. Přes několik dalších příležitostí končí poločas remízou a hosté si mají co v kabině vyprávět.

A zřejmě to zabralo, neboť produktivitu ve druhé půli znásobí, i když počet šancí se zřejmě nezměnil. Nejprve uklízí míč do branky po námazu hlavou domácího Vance střelou z voleje Poláček - 1:2, poté vyhrává souboj s gólmanem o míč po dloubnutí Krause Remenec a po přehozu je to již 1:3! Domácí v této fázi nevědí kam dřív skočit, hostů je plné hřiště a elitní první čtyřka bratří Vrabců s Krejčíkem musí také občas odpočívat. Jenže do zápasu je dostane špatné pokrytí hráčů při střídání ve hře a domácí právě Krejčíkem rychlý brejk zakončují prostřelením Císaře - 2:3. Boleslavští hráči však rychle zapomenou na chybu a z rohu se krásně trefuje Kracman pod víko liberecké branky - 2:4. Blíží se však kritická poslední desetiminutovka a tu může zažehnat definitivně Koběrský, ale zcela sám před gólmanem Liberce „vylepšuje" akci na zadní tyč, kterou však Pára již nestíhá ... Trest přichází ve 31. min., kdy Hlubůčkovu skákavou plíživou střelu bodlem z 10 metrů vůbec neustojí Císař a po jesličkách vytahuje míč ze sítě potřetí - 3:4. Infarktový závěr pak neustojí ani ta nejlepší sestava, která na hřišti vykrystalizovala, a při soupeřově power-play inkasuje ve 38. min. po čtvrté, když přes bránícího Jurčovského trefil nejdelší hráč domácích Vanc z kroku bodlem míč pod břevno zkoprnělého Císaře - 4:4. Poslední 2 minuty FKMB nadále dřel, chtěl vyhrát, ale přes další dvě šance a tyč mu to tam tentokráte již nespadlo.

Trenér Jiří Baborák: „Dali jsme se na vojnu a musíme bojovat. Dnes opět pěkně rozehraný zápas, třikrát vedeme a dvakrát dokonce o 2 branky, to by měl vyzrálý tým udržet. Klukům nemůžu upřít bojovnost, nasazení a snahu, spokojen jsem i s dodržením taktiky i herním projevem, ale stejně jako se Slaným se naší nemohoucností v koncovce nepodařilo soupeře dorazit a ten enormním nasazením prostě bod vydřel. Až si základní sestava „sedne" a začne se hlavně střelecky dařit i hrotovým hráčům Krausovi se Sopkem, tak už takovýto vývoj zvládneme bez potíží, musíme být trpěliví a soustředit se na další zápas a postupně odstraňovat nedostatky, které jsou příčinami nezvládnutí posledních deseti minut zápasu. Statistiky jsou neúprosné - ve všech pěti zápasech jsme inkasovali rozhodující góly kolem 31.-32. a 37.-38. minuty!!"

Sestava: Císař (Tichý) - Pára, Jurčovský, Koběrský, Sopko (Kohnhäuser) - Kracman, Remenec, Poláček, Kraus (Kvapil). Branky: Remenec 2, Kracman, Poláček - vlastní Jurčovský, Krejčík, Hlubůček, Vanc. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl.

www.futsalmb.cz

Fanshop banner