Sehráli jsme dobrý zápas, pochvaloval si Uhrin
Klub

Sehráli jsme dobrý zápas, pochvaloval si Uhrin

Redakce

Boleslavští fotbalisté se vypořádali s kádrovými absencemi způsobených zraněními velmi dobře a získali všechny tři body na hřišti Dynama České Budějovice. Nebylo divu, že se trenér Dušan Uhrin tvářil spokojeně.

Na úvod hodnocení vítězného ligového utkání boleslavský kouč zdůraznil, že při skládání mužstva musel řešit problémy s rozsáhlou marodkou. Chyběli mu Sylvestre, Poláček, Opiela a Lemessa, navíc již v průběhu prvního poločasu odstoupil pro obnovené zranění kotníku Chramosta. „Sesypalo se to na nás, ale zvládli jsem to," odtušil a pokračoval: „Byli jsme od začátku aktivní i s dvojicí defenzivní záložníků ve středu pole. Sehráli jsme dobrý zápas a do inkasovaného gólu jsme byli jasně lepší. Soupeř nás zlobil nakopávanými míči, se kterými jsme měli občas problémy."

Trenér Dušan Uhrin prozradil, že zraněného Chramostu bezprostředně po českobudějovickém utkání omluvil u reprezentačního trenéra Jakuba Dovalila, který jej nominoval do družstva ČR"21" pro kvalifikační utkání v Severním Irsku. A na závěr svého vystoupení na tiskovce pochválil kapitána svého mužstva Marka Kuliče. „Byl velmi aktivní a odehrál jedno z nejlepších utkání po svém návratu do Mladé Boleslavi."

Nálada trenéra Českých Budějovic Jaroslava Šilhavého odpovídala smutné skutečnosti, že prohra jeho tým srazila na samé dno podzimní tabulky Gambrinus ligy. „Pro nás je nyní každé utkání klíčové. Chtěli jsme na domácí půdě získat tři body, i když jsme respektovali sílu soupeře. Bohužel jsme mu naivními chybami umožnili skórovat," řekl Šilhavý a poznamenal, že do utkání postavil podobně jako jeho boleslavský kolega dva defenzivní hráče ve středu zálohy a pochválil se, že mu vyšel taktický záměr trápit soupeřovu obranu nakopávanými míči.

„Klukům neupírám snahu, ale z prohry jsem zklamaný," dodal Šilhavý. Povzdechl si nad neproměněnými příležitostmi v druhém poločasu. V jeho úvodu za nerozhodného skóre Hudson místo přihrávky nepřesně vystřelil a později už za nepříznivého stavu 1:3 se Krobovi nepodařilo snížit a vrátit jihočeský tým zpět do hry o body. „Boleslav nás v poli přehrávala, bylo zřejmé, že má kvalitnější hráče," uzavřel českobudějovický trenér hodnocení.

Fanshop banner