Tři body potvrdili až v poslední desetiminutovce
Klub

Tři body potvrdili až v poslední desetiminutovce

Redakce

Ve střetnutí s řadou šancí na obou stranách přežili boleslavští dorostenci tlak soupeře po jeho vyrovnávacím gólu a v závěru strhli vítězství na svoji stranu.

V 17.minutě kopal Tögel od pravé postranní lajny trestňák. Přetažený oblouček z rohu malého vápna hlavou přihrál před branku Borovička a mezi bránícími hráči se prosadil hlavičkující Hadziresič - 1:0.
Za pět minut promarnil obrovskou šanci Maňas. Z pravé strany se prodral do trestného území, ale sám proti brankáři Ciprovi se neprosadil. Pro boleslavské družstvo získal jen roh, kterému se soupeř ubránil. Krátce před přestávkou po hlavičkovém souboji opustil Maňas s roztrženým obočím hřiště a sanitka ho odvezla na sešití hodně krvácející rány do nemocnice.
Plzeňští před přestávkou zahrozili dvakrát, ale netrefili branku. Těsně vedle tyčí stříleli ve 24.minutě Vaněček a ve 37.minutě Růžička.

Po změně stran v 53.minutě přičiněním Štěpánkova kiksu šel plzeňský kapitán Vaněček sám na Kanavala a ten jeho střelu vyrazil na roh. Tomu boleslavská obrana odolala. Padla však o šest minut později.
V 59.minutě po rohovém kopu Vaněček hlavou vyrovnal - 1:1
.
Následující čtvrthodinu byli vítěznému gólu blíže Plzeňští. V ofenzivní činnosti prokazovali o poznání větší přímočarost a důraz. V 64.minutě se Mandula uvolnil přes Štěpánka, na hranici pokutového území našel Vaněčka, který bez přípravy přestřelil boleslavskou branku. V 68.minutě po Töglově rohu spálil velkou střeleckou šanci Štěpánek.
V 76.minutě přežili Boleslavští zmatky na malém vápně po trestném kopu z pravé strany. Růžičkovu ránu z kroku Kanaval vyrazil, ale jen k Vaněčkovi. Ten vysoko přestřelil odkrytou branku.

Boleslavští v závěrečné desetiminutovce zasadili plzeňskému soupeři dvě osudové rány, které definitivně utkání rozhodly. V 82.minutě Zahustelův perfektně kopnutý roh usměrnil hlavou Volf ve své druhé minutě pobytu na hřišti - 2:1. V 90.minutě Töglův centr z levé strany doklepl do soupeřovy sítě Zahustel - 3:1.
Rozhodčí nastavil tři minuty, ve kterých příležitosti ke čtvrtému boleslavskému gólu zahodili Volf a Hadziresič a ke druhému plzeňskému gólu Štípek.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Rosenkranz, M.Šťastný, Štěpánek, Randák - Maňas (43.Buček, 78. Tvaroha), Borovička, Vilám (78.Volf), Tögel - Hadziresič, Zahustel.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Cipra - Aubrecht, Růžička, Štefl, Kubek - Štípek, Hrošovský (84. Šíša), Filinger, Beránek - Mandula, Vaněček.

Góly: 17. Hadziresič, 82. Volf, 90. Zahustel - 59. Vaněček

ŽK: Štěpánek - Štefl

Rozhodčí: Kovařík - Koval, Vlk

Diváků: 105

Fanshop banner