FK Mladá Boleslav - Balticflora Teplice B 3:2
Klub

FK Mladá Boleslav - Balticflora Teplice B 3:2

Redakce

Věrní mladoboleslavští futsaloví příznivci se konečně dočkali a po předehře divizního Malibu Mladá Boleslav, kteří zde před týdnem vybojovali nad Českou Lípou svoje první vítězství v soutěži, měli možnost shlédnout kvalitní a dramatický druholigový duel, kterému snad scházela jen větší kvalita rozhodcovské dvojice. Zápas byl pro domácí celek velice důležitý nejen ze sportovního hlediska, neboť po 3 zápasech na hřištích soupeřů se krčili s jedním bodem na předposledním místě tabulky, ale také po společenské stránce vzhledem k tomu, že v hledišti zasedli členové představenstva fotbalového FK Mladá Boleslav v čele s jeho prezidentem Josefem Dufkem a také náměstek primátora města Mladá Boleslav Ing. Adolf Beznoska.

Po počátečním oťukávání přišel jeden z prvních šoků utkání, když hostující brankář Račuk z nepochopitelných důvodů neunesl banální výrok rozhodčích proti jeho týmu a za slovní přestřelku s nimi obdržel žlutou kartu. U té však vzápětí nezůstalo, neboť si neodpustil další nesportovní chování a jeho následný kop do brankové konstrukce ho tak stál další pokračování v zápase. Samotnou přesilovku se podařilo FKMB využít cirka po minutě neplodného obléhání teplické branky, kdy Kraus konečně nadvakrát hlavou dorazil přihrávku Remence, který mužstvo posílil na poslední chvíli v týdnu z ligového Olympiku Mělník, - 1:0. A právě jeho únik v následujících minutách po nasazených „jesličkách" po křídle a trefená tyč branky roztleskala domácí hlediště. To však nebylo vše, domácí si vytvářeli šance jak na běžícím páse, sehráli několik signálů, kde jim chyběl opravdu kousek štěstí, ale branka byla jaksi začarovaná. Na druhé straně se snažil tvořit hru především Sedlák, jeho levačka byla neustálou hrozbou pro Císaře v domácí brance, podporovaný agilním mladíkem Moškem. Vyloženou příležitost si však hostující celek nevytvořila a standartní situace domácí se štěstím ustáli.

Ve druhé půli si po chvíli hry pojistili domácí vedení, když uvolnění Sopka na hrušce dokonal do prázdné branky Koběrský - 2:0. Festival dobrých příležitostí domácích pokračoval, občas zazvonila i branková konstrukce, ale rozhodující zlomový gól nepřicházel. A tak z herní selanky vytrhl Boleslaváky až Moško ve 33. min., kdy svým průnikem po pravém křídle a střelou z běhu k tyči trochu překvapil Císaře - 2:1. Jenže zvýšení ostražitosti a hlídání výsledku se málem domácím stalo osudné. Hráči pod presem hostů neudrželi míč a výsledkem byla vyrovnávací branka ve 37. min., kdy Voráček z větší vzdálenosti vystřelil do chumlu hráčů před brankou nepříliš prudkou střelu, která však přesně zapadla k tyči, když brankář Císař zareagoval na pohyb Sedláka - 2:2. FKMB povzbuzovaný diváky někdy až za hranicí tolerance však nečekanou zápletku nevzdal a nadále hrál do plných nadoraz. To se mu vyplatilo v poslední minutě, když 6 vteřin před koncem po střele Kracmana a vyražení míče náhradního brankáře Faua před sebe dorazil se štěstím do sítě právě nováček Remenec, jenž tak korunoval svůj výtečný vstup do týmu domácích.

Trenér Jiří Baborák: „Z jasného průběhu zápasu jsme udělali drama především svojí střeleckou nemohoucností, protože to, co dokázali zahodit naši ostrostřelci je až k neuvěření. Místo toho, abychom soupeře dorazili a v poklidu vedli např. 5:0, tak ho necháme z nevinných akcí vyrovnat. Ještě že jsme se z tohoto šoku dokázali vzpamatovat a kluci hráli jak o život až do posledních vteřin, což se nám nakonec vyplatilo. Extempore hostujícího brankáře v úvodu zápasu nelze nazvat jinak než absolutní nedisciplinovaností, těžko však spekulovat nakolik to ovlivnilo vývoj utkání, hráč z pole měl neuvěřitelné štěstí a navíc se v brance uměl dobře postavit, i když bylo vidět, že mezi tyčemi asi ještě nestál. Tentokráte snad již začínám věřit úsloví „štěstí přeje připraveným. Velice jsem také spokojen s novým hráčem Remencem, který přinesl do týmu potřebnou zkušenost a klid v herních situacích. Nyní nás čekají opět 2 zápasy venku, jedeme nejdříve do Jablonce, kde má domácí palubovku liberecká Alfa a poté již do samotného Liberce na zápas s vysokoškoláky z TU. "

Sestava: Císař - Pára, Jurčovský, Koběrský Sopko (Kohnhäuser) - Kracman, Remenec, Poláček, Kraus (Kvapil). Branky: Kraus, Koběrský, Remenec - Moško, Voráček. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 200.

www.futsalmb.cz

Fanshop banner