FK Mladá Boleslav – Liberec, Hrádek n.Nisou
Klub

FK Mladá Boleslav – Liberec, Hrádek n.Nisou

Redakce

Závěrečné kolo pojizerské ligy podzimní části, k nám za dušičkového počasí, poslalo tým z Hrádku n. Nisou a zejména dosud neporažený tým Slovanu Liberec (r.99).

"B" tým odehrál svá utkání na solidní úrovni, ale ani větší důraz a rychlost v zakončení jim nepřinesli lepší výsledek. Hra proti Liberci přesto přinesla řadu zajímavých a pohledných akcí, za které je potřeba kluky vyzvednout a pochválit.

"A" Tým si, s chutí sobě vlastní, zahrál s týmem z Hrádku a jen větší přesnost v zakončení mohla přinést dvouciferný výsledek. S týmem z Liberce hráči navázali na skvělou hru, kterou sehráli v týdnu proti Jičínu. Kluky musím pochválit, svou hrou soupeře zaskočili a tak, až na málo akcí, ho téměř k ničemu nepustili. Naše hra se odvíjela od důrazného napadání a donucení soupeře dělat chyby, které se nám, zejména v první půli, ale nepodařilo potrestat. Rychlé brejky Zemana natolik vyvedly z míry, že se sám vytlačil z dobré střelecké pozice a taky Maškova přesnost nebyla zrovna na místě a tak byl poločas bez branek. Druhý poločas jsme začali velmi dobře, kdy Kalabisův pokus zneškodnil gólman a taky Salačova střela skončila nad břevnem. Poté se soupeř dostal do tlaku a hrozil více než pořádně. Ale skvělý Vaník, za pomoci dobré obrany a i konstrukce, udržel naše čisté konto. Poté se hra přelévala ze strany na stranu. Až asi 8 minut před koncem poslal Salač nádhernou a časovanou přihrávku mezi beky, dobře naběhlému Zmijovi, který se už v těchto situacích umí orientovat a my vedeme 1:0. Poté, ale následuje velký tlak od soupeře, ze kterého přišlo vyrovnání, následně dobývání naší svatyně a po naší jedné velké chybě i pokutový kop. Soupeř ale nedává, střílí vedle. Od té doby jsme převzali úlohu toho, kdo chce dát gól a zvítězit! Po faulu na Maška si Dalibor Zmij staví míč asi patnáct metrů od branky a přes zeď se parádně trefuje přímo do horního rohu liberecké branky. Radost klukům vydržela až dokonce a tak zaslouženě a s trochou štěstí uštědřujeme první porážku soupeři. Pochvala od trenéra hostů je opravdu na místě (jak on říkal: „tato parta kluků je výjimečná").

Kluci, i my trenéři se připojujeme a zároveň děkujeme!!!!!! Jen nesmíte zapomenout, JEN TY SÁM SE MŮŽEŠ PORAZIT!!! ať v přístupu k tréninkům, zápasům a vystupování vůbec.

Výsledky a sestavy:

FKMB "A"- Hrádek n. Nisou 6:0 (4:0) Mašek 3x, Zmij 2x, Salač

FKMB "B"- Liberec (99) 1:6 (1:3) Chaloupka

FKMB "B"- Hrádek n. Nisou 1:1 (0:1) Pavliš

FKMB "A"- Liberec (99) 2:1 (0:0) Zmij 2x

"A"- Vaník- Kysela, Stojka, Rašovský, Gärtner, Strouhal, Salač, Kalabis, Zmij, Mašek, Zeman

"B" - Plichta- Blažek, Horák, Chaloupka, Mísař, Vodička , Hubáček , Vitmajer, Pavliš, Lukac, Hakkel

Fanshop banner