Po vyhraném poločasu tradiční drama
Klub

Po vyhraném poločasu tradiční drama

Redakce

Boleslavští vyhráli důležité utkání s velmi kvalitním soupeřem, jehož hra je založená na zkušených harcovnících Švancarovi, Zelenkovi a Urbánkovi. Po jasně vyhraném poločasu však průběh zdramatizovali a v závěru se spolu s fanoušky klepali o body.

Takovou půlhodinku boleslavský fanoušek dlouho nezažil. V 9. minutě otevřel skóre Rolko, ve 14. se přidal Mendy a ve 29. třetí gól do slovácké sítě dal Kulič. A to si brankář Miller nemohl stěžovat, že by ho soupeř zanedbával.

Rolko se prosadil z malého vápna hlavou po rohovém kopu Kuliče - 1:0. Ale o dvě minuty později kopal Zelenka trestný kop, který od boleslavské branky odkopl Rolko jen k Urbánkovi. Ten však Millerovu branku ostrou ranou minul. Ve 13. minutě střílel těsně vedle na druhé straně Opiela. Parádní fotbalový kousek viděli diváci ve 14. minutě. Mendy prošel mezi dvěma beky do soupeřovy šestnáctky a když všichni čekali, že přihraje, tak z úhlu šikovně prostřelil brankáře Vaška - 2:0.

Ve 26. minutě po Švancarově centru spálil obrovskou slováckou příležitost Ondřejka, ale z malého vápna branku netrefil. Ve 29. minutě vyhrál Pecka hlavičkový souboj se slováckým stoperem a prodloužil tak míč na rozběhnutého Kuliče, jenž se ocitl sám před brankářem. A v takových situacích se boleslavský kapitán umí prosadit. Což se i stalo. Po přesné přízemní střele k pravé tyči Boleslav vedla 3:0.

Po přestávce však Boleslavští pohodu ztratili. Slovácko se dvěma góly vrátilo do hry o body. V 66. minutě po Švancarově akci se trefil Ondřejka a v 78.minutě po Abrahámově centru překonal Millera podruhé Smetana hlavou. Za stavu 3:2 Boleslavští znervózněli a Slovácku narostla křídla. V nastaveném čase zachraňoval Miller těsné vedení po ráně Kubáně.

FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Rajnoch, Fabián (90. Janíček) - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (82. Kysela) - Kulič, Pecka (71.Lemessa). Připravení Djalovič, Kúdela, Bořil a Šeda, zranění Sylvestre, Poláček, Chramosta.

1.FC Slovácko: Vašek - Randa, Struhár, Abrahám, Urbánek - Racko (48. Smetana), Kordula, Zelenka, Cleber (41. Kubáň) - Švancara, Ondřejka.

Góly: 9. Rolko, 14. Mendy, 29. Kulič - 66. Ondřejka, 78. Smetana

ŽK:Procházka, Lemessa - Kordula

Rozhodčí: Matějek - Košec, Drastík

Diváků: 2830

Fanshop banner