Česká Lípa – FKMB
Klub

Česká Lípa – FKMB

Redakce

Další kolo pojizerské ligy náš tým poslalo opět na sever a to do České Lípy. S výkony mých hráčů jsem spokojen jen tak na půl.

V prvních dvou utkáních musím kluky pochválit, jak "A" tým, který rozstřílel stejně mladý tým soupeře, kdy nikoho nenechal na pochybách kdo je pánem na hřišti a v celku poklidném tempu dokráčel k jasnému vítězství... Tak "B" tým, za velmi zajímavé, ale i pěkné utkání s "A" týmem soupeře (99). Nepoložilo ho ani vedení soupeře 3:0 a důslednou a drzou hrou dokázal snížit na rozdíl jedné branky, kdy všudypřítomný Vitmajer vystihl přihrávku a důrazně, ale i chytře, skóruje. Nato se vzápětí pěkně z dálky trefil Skuček. Mohli jsme přidat další, ale bohužel, jak už to bývá, nedáš, dostaneš. Přesto jsem musel kluky pochválit a v myšlenkách na další jejich utkání jsem si jen mohl přát, ať výkon zopakují. Bohužel, to se nestalo, po mizerném a laxním přístupu prohráli zaslouženě 3:0. Bylo to pro mne velké zklamání.

"A" tým s o rok starším soupeřem (99) nezačal vůbec špatně. Celá naše hra se odvíjela od důslednosti a důraznosti v osobních soubojích, v tom jsme soupeře jasně přehrávali. Horší už to bylo s přesností přihrávek, tam je potřeba stále co zlepšovat. Hodně zkaženými přihrávkami jsme soupeři dávali stále šanci, aby měl o co hrát. Přesto jsme si vytvářeli vlastní šance a to více než gólové, ale zůstaly nevyužity. Zápas to byl o tom, kdo dá gól. Dlouho to vypadalo, že tento zápas skončí 0:0. Ke konci utkání jsme využili toho, že soupeři začaly docházet síly. Po pěkné akci Salače, Vohánky a Maška, kdy posledně jmenovaný drzým průnikem nedává gólmanovi šanci - 1:0. Poté soupeř nevyužil šanci srovnat stav a tak přišel trest. Po našem rohu a dobré práci útočníků v pokutovém území doklepává Máša za záda bezmocného brankáře - 2:0. Dokonce zápasu zbývá 90 vteřin, když při rychlém rozehrání soupeře a naší možná ještě ukojenosti z vedení, necháváme soupeři prostor a pak také přichází trest. Poté už kluci utkání nenechali zdramatizovat a zdárně a zaslouženě dovedli do vítězného konce.. Myslím, že zde je pochvala na místě a zcela zaslouženě, bylo to hezké utkání. Kluci děkujeme!!!!!

Sestava:

"A" tým - Vaník- Stojka, Kysela, Zeman, Vohánka, Gärtner, Strouhal, Rašovský, Zmij, Salač, Mašek

"B" tým - Hartych, - Horák, Mísař, Pavliš, Skuček, Blažek, Vitmajer, Hubáček, Vodička, Lukac

Výsledky:

Č. Lípa "A"(99) - FKMB "B" 4:2 Vitmajer, Skuček

Č. Lípa "B" - FKMB "A" 0:8 Zmij 2x, Rašovský, Vohánka, Salač, Stojka, Mašek, Strouhal

Č. Lípa "B" - FKMB "B" 3:0

Č. Lípa "A" (99) - FKMB "A" 1:2 Mašek 2

Fanshop banner