Bitva na teplickém poli bez vítěze
Klub

Bitva na teplickém poli bez vítěze

Redakce

V utkání dvou nejproduktivnějších týmů první třetiny Gambrinus ligy viděli diváci čtyři góly a bodovou dělbu. Teplice sice dohrávaly bez vyloučeného Mareše, ale Boleslav přesilovku nevyužila, naopak se bránila tlaku oslabeného soupeře.

Tepličtí začali aktivně, ale první šanci spálil boleslavský Fabián, který v jasné gólové pozici nastřelil brankáře Grigara. Za čtyři minuty Marešovu ránu z pěti metrů vyrazil Miller.

V 19. minutě začala gólová přestřelka. Po Chramostově souboji se stoperem při vysokém centru se k míči dostal Sylvestre a technickou střelou trefil spodní kout u levé tyče, kam se Grigar natahoval marně - 0:1. Za tři minuty vyrovnal Mareš. Jeho střela bez přípravy z malého vápna se od pravé tyče odrazil do brankáře Millera a od něho se zakutálel míč do sítě - 1:1. Ale ve 23. minutě už zase vedla Boleslav. Chramosta uvnitř teplické šestnáctky předvedl svůj kanonýrský instinkt a překonal Grigara - 1:2. Potom se dlouho hrálo jen od vápna k vápnu. V nastavené minutě prvního poločasu rozehrály Teplice svůj pátý roh a Boleslavští se s vypětím sil ubránili.

Teplickou aktivitu v druhém poločasu zbrzdilo vyloučení Mareš. V chumlu před boleslavskou brankou před rohovým kopem udeřil Kyselu a rozhodčí mu nekompromisně ukázal červenou kartu. Stalo se tak tři minuty po vyrovnávacím teplickém gólu. Stožický ranou z dálky prostřelil bránící boleslavský val i brankáře - 2:2.

Oslabené Teplice se za chvíli po vyloučení oklepaly a opět se hrnuly na boleslavskou branku. Její strážce ji však statečně bránil a další gól už nepovolil. Odolal šancím Mahmutoviče, Verbíře a v nastaveném čase i Kleinovi, kterého nechali sudí zakončovat z jasného ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Fabián (86. Pecka) - Mendy, Sylvestre (60. Opiela), Rajnoch, Poláček (53.Kysela) - Kulič, Chramosta

Sestava FK Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Klein, Stožický (82.Vondrášek), Ljevakovič - Mareš, Mahmutovič (86. Kalivoda)

Góly: 22. Mareš, 68. Stožický - 19. Sylvestre, 23. Chramosta

ŽK: Verbíř - Janíček

ČK: Mareš

Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Večeřa

Diváci: 3515

Fanshop banner