Kulič versus Mahmutovič
Klub

Kulič versus Mahmutovič

Redakce

V sobotním podvečeru 24. října od 18,15 hodin se v utkání FK Teplice - FK Mladá Boleslav proti sobě postaví týmy s dvěma nejproduktivnějšími útoky. V odehraných jedenácti ligových kolech Tepličtí nastříleli 22 a Boleslavští 17 gólů. Třetí nejproduktivnější útok v podzimní Gambrinus lize má pražská Slavia se 16 góly.

Kapitán FK Mladá Boleslav Marek Kulič se drží s pěti trefami v popředí střelecké tabulky Gambrinus ligy. V teplické sestavě roli kanonýra plní Ajdin Mahmutovič, třiadvacetiletý útočník bosenské národnosti čili krajan známějšího fotbalového ostrostřelce Edina Džeka, jenž se z Teplic prostřílel do německého Wolsburgu a s ním až k bundesligovému titulu. Ajdin Mahmutovič na podzim nastřílel čtyři góly, ale stejnou bilanci má i jeho dvaadvacetiletý teplický spoluhráč Jakub Mareš.

Čelo pořadí ligových střelců po jedenácti kolech: 5 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), Petr Švancara (Slovácko), Mario Lička (Ostrava), Tomáš Došek (Brno), 4 - Zdeněk Šenkeřík (Slavia Praha), Ajdin Mahmutovič (Teplice), Jakub Mareš (Teplice), Michal Ordoš (Olomouc), Bony Wilfried (Sparta Praha).

Mezi sedmi hráči, kteří dali tři ligové góly, je teplický Vidlička a mezi těmi, kteří se trefili dvakrát, jsou Pecka, Sylvestre, Rajnoch a Táborský z Boleslavi i Verbíř, Stožický a Vachoušek z Teplic.

Fanshop banner