RSC Čechie Slaný – FK Mladá Boleslav 3:3 (1:2)
Klub

RSC Čechie Slaný – FK Mladá Boleslav 3:3 (1:2)

Redakce

První bod ve své novodobé historii získali ve třetím utkání venku v řadě v hale Hornické mládeže na Kladně mladoboleslavští futsalisté a je nutno dodat, že další dva zcela zbytečně ztratili.

Slánští futsalisté mají také překopaný celý mančaft a vedle zkušených Chadimy, Vojty, Hofenrichtera a Švásty nastupují mladí neznámí hráči, kteří se však určitě neztratili. Navíc jejich nejlepší střelec a zkušený matador Kvapil zlobil v Liberci a šestizápasový dištanc ho vyřadil ze hry. Naproti tomu pozitivem boleslavské sestavy byl návrat zkušeného Krause, který v zápase ukázal, jak moc chyběl v předchozích zápasech.

První poločas se nesl ve znamení pernamentního tlaku Boleslavi, která velice toužila po první výhře nad hratelným soupeřem. Ale střely Krause a Páry zlikvidoval bez námahy pozorný brankář Vojta. Poté zahrozili i domácí, když Švásta několikrát zamotal hlavu hostujícím obráncům, ale také se z toho nic neurodilo. V 6. min. už ale hosté vedli, když Kracmanovu tvrdou střelu či přihrávku na Krause tečoval do protipohybu Vojty domácí obránce Špeta - 0:1. Jenže radost trvala jen do 8. min., kdy se podařilo přečíslit rozhozenou obranu FKMB a Chadima po přihrávce Zímy trefoval již prázdnou branku - 1:1. Oba celky si nic nedarovaly, jezdilo se nahoru dolů, ale oba gólmani byli pozorní. Až v 18. minutě se na šestce mezi 2 obránci uvolnil hezky Sopko a střelou k tyči rozjásal hostující lavičku - 1:2.

Druhou půli si rozehráli dobře také hosté, když ve 25. min. po brejku skóroval agilní Kracman a gól to byl skutečně parádní. Když už se totiž zdálo, že obránce unikajícího Kracmana zablokuje, střihnul tento míč zánožkou přesně a tvrdě k tyči - 1:3. Skleslé domácí mohli vzápětí dorazit Pára nebo Jílek, kteří se vždy řítili sami na branku, ale prováhali ten správný okamžik. Slaný se otřepal a vsadil vše na jednu kartu, která mu ale bohužel pro hosty vyšla. Začal stupňovat tlak na boleslavskou rozehrávku a nutil ji k nevynuceným chybám. Postupně se tak tlačil před Císařovu branku, ten však dlouho řešil ošemetné situace s přehledem. Až přišla 35. min., kdy slánští rozehrávali signál z rohu, který snad hrají od svého založení, a jedovatá střela se odrazila od paty nabíhajícího Zímy do sítě - 2:3. Tento náhodný gól rozhodil hráče FKMB natolik, že ve 36. min. byli při akci Jiránka a Skořepy pouze za statisty a ponechali bez povšimnutí i gólovou dorážku Urbana - 3:3. Na výsledku nic nezměnily další šance Boleslavi, z nichž především kop Kracmana přes celé hřiště těsně nad po špatném vyběhnutí Vojty, či další střela Kracmana do tyče přímo volaly po proměnění.

Trenér Jiří Baborák: „Co na to říci - 3 zápasy jeden bod. Herní projev se určitě zlepšil příchodem Krause, ale produktivita zůstala stejná. 3 góly z deseti loženek je prostě na odhodlaného a bojovného soupeře málo. Takový tým musíte prostě dorazit a ne mu dát čuchnout - my to udělali a proto vezeme jen bod. Stále hledáme optimální sestavu a příležitost dostanou i další hráči, přesto bych se nebránil dalšímu doplnění kádru, kde nám chybí jeden zkušený konstruktivní bek a drzý dravý forvard, který by dohrával souboje i herní situace až do konce. Ale teď nás čeká zkouška ohněm a v ní nebezpečné béčko Teplic v prvním domácím zápase, který rozhodne o přízni diváků na celou sezónu. Proto se musíme kvalitně připravit a podat maximální výkon."

Sestava: Císař - Pára, Kohnhäuser (11. Blažek), Sopko, Jílek - Kracman, Jurčovský, Poláček, Kraus. Branky: Chadima, Zíma, Urban - vlastní Špeta, Sopko, Kracman. Trenér: Jiří Baborák. Diváků: 50. Rozhodčí: Novotný, Melničuk.

www.futsalmb.cz

Fanshop banner