V chladném podvečeru Střížkov přestříleli
Klub

V chladném podvečeru Střížkov přestříleli

Redakce

Série šesti nepovedených mistráků patří minulosti. Boleslavští nastříleli střížkovským Bohemians čtyři góly a nejméně dvakrát tolik dalších šancí zmařili. V pořadí Gambrinus ligy se posunuli do lepší poloviny.

Přestože byli Boleslavští od počátku aktivnější, tak první gól inkasoval brankář Miller. Ve 39. minutě sice vyrazil Kinclovu ránu z rohu malého vápna, ale Střížkovští zůstali v akci a Jeslínek se nakonec z bezprostřední blízkosti prosadil - 0:1. Do té doby propásli brankové příležitosti boleslavští Kulič, Chramosta a Kysela. Ve 20. minutě Kuličovi sudí neuznali gól kvůli ofsajdu. Minutu před tím běžela trojice Kulič, Chramosta a Kysela proti jednomu bekovi a gól z toho nebyl. Tři minuty po inkasovaném gólu mohl vyrovnat Kulič, když byl sám před brankářem, nastřelil však jeho nohy. Vyrovnal až v poslední minutě poločasu Chramosta, po krásné uličce Rajnocha - 1:1.

Návrat z kabiny se Boleslavský povedl náramně. Poláčkův trestný kop přizvedl hlavou Kysela a úspěšně hlavičkoval na branku Rajnoch, ovšem Beláň předvedl fantastický zákrok a jasnou šanci zmařil. Ve 49. minutě se Kulič prosmýkl podle obránce ze strany do šestnáctky a přihrál Rajnochovi, kterého Macháček v brankovišti podrazil, čímž jej nepustil do šance. Rozhodčí bez váhání nařídil penaltu a Macháčka vyloučil. Sylvestre pokutový kop dal - 2:1.

Když v 65. minutě po Sylvestreho přihrávce Rajnoch zvýšil na 3:1, zdálo se být o bodech rozhodnuto. Střížkovští Bohemians se však za dvě minuty vrátili do hry. Po rohovém kopu se prosadil náhradník Andronic - 3:2. A v 69. minutě po Ibeho voleji předvedl Miller bravůrní zákrok, který byl pro vývoj utkání klíčový. Boleslavští přežili chvilku soupeřovy aktivity a potom opět převzali taktovku. Chramosta nedal z jasné pozice, Rolko hlavičkoval těsně nad břevno, Poláček z trestňáku trefil tyč. Teprve v 82. minutě po Opielově přihrávce Poláček elegantně přehodil Belaně - 4:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Djalovič (46. Poláček) - Kysela (71.Mendy), Rajnoch, Sylvestre (82.Opiela), Fabián - Kulič, Chramosta

FK Bohemians Praha Střížkov: Belaň - Macháček, Obermajer, Horáček (61.Liantsevich), Modeste - Očovan (46.Turtenwald), Zoubek, Dobeš, Jeslínek - Ibe, Kincl (58.Andronic)

Góly: 45. Chramosta, 49. Sylvestre, 65. Rajnoch, 82. Poláček - 39. Jeslínek, 67. Andronic

ŽK: Janíček - Očovan, Modeste

ČK: Macháček

Rozhodčí: Kovařík - Novák, Marek

Diváci: 2875

Fanshop banner