K-PEDROS Tábor – FK Mladá Boleslav 4:1
Klub

K-PEDROS Tábor – FK Mladá Boleslav 4:1

Redakce

Paradoxně kvůli předčasným volbám, které nakonec vyhlášeny ani nebyly, cestovali mladoboleslavští futsalisté po Plzni na druhou nejdelší štreku do Sezimova Ústí, kde mají svojí domácí palubovku táborští futsalisté, kteří po výrazné výhře nad Alfou Liberec vedli dokonce i druholigovou tabulku.

Nutno dodat, že FK MB chtěl v tomto zápase bodovat, ale průběh utkání mu moc šancí neposkytl, a tak vrásky trenérům dělá především nízká střelecká produktivita útočníků, když především Sopko se v úvodu sezóny s formou nepotkal a Kraus se těsně před mistrovskými boji zranil v utkání 3. fotbalové třídy.

Přitom úvod utkání mohl byl z kategorie snů. Již v 1. min. totiž Poláček krásně patičkou uvolnil Kracmana na šestce, ale jeho ukvapené bodlo zcela minulo branku strnulého Vobinušky. Vzápětí pálil v dobré pozici Jílek, ale gól padl na straně druhé, když právě Jílek nestihl dohnat pelášejícího Chrta, jenž na zadní doklepl centr Vocílky, který minul jak Císař, tak dobíhající obránce Jurčovský - 1:0. Opticky hráli hosté, z brejků hrozili domácí. Tak by se dal charakterizovat průběh nejen první půle, ale celého zápasu. Vysunutou obranu hostů překonávali domácí jednoduchým překopáváním na hrotové hráče, které bylo velice těžké bránit, neboť byli prakticky stále na zemi nebo míč uhráli na přihrávky na hráče z druhé vlny. V 6. min. se ale podařilo boleslavským vyrovnat, když „tvrdič muziky" Pára překvapil svým únikem po lajně přes 2 hráče a pod vybíhajícím Vobinuškou nezadržitelně skóroval - 1:1. Potom dlouhé minuty se hra přelévala od vápna k vápnu, občas zasáhl jeden či druhý brankář, ale k vidění žádná super hra nebyla. Až těsně před půlí darovali hosté domácím druhý gól, když Kvapilovu slabou nahrávku nestačil uklidit do bezpečí Pára a Císař předložil Prokešovi zívající branku - 2:1. Vzápětí domácí borci pálili ještě do tyče a v kabině hostů se schylovalo k bouřce.

Druhá půle byla ze strany hostů také o ničem. Vyrovnání odmítl již ve 22. min. opět Kracman, který se řítil po vystihnutí signálu z rohu na Vobinušku zcela sám, jestliže nepočítáme úplně volného Poláčka, kterého však Kracman ani neviděl a ani neslyšel. Jenže trefil jen domácího brankáře a střelecký zmar tak pokračoval nadále. Potom jsme měli několikrát štěstí, když se míč otřel o tyč a Prokešovu ránu zastavilo až břevno. Domácí nakročili tak k dalšímu vítězství až ve 35. min., kdy špatnou rozehrávku vystihl Vocílka a ten na rozdíl od Kracmana po sólu od půlky hřiště uklidil v pohodě míč do sítě - 3:1. Přesto jsme měli ještě 2 šance, když jsme zcela vyšachovali domácí obranu, ale obě akce skončily překombinováním a nedůraznou koncovkou. A tak definitivní tečku napsal ve 38. min. výborný Ondra Chrt, který vystihl nečekané přesunutí brankáře Císaře na rozehrávku a přihrávku Jílka usměrnil přímo do sítě - 4:1. Power-play tak vlastně skončila aniž začala, neboť zápas se tak vlastně definitivně rozhodl.

Trenér Jiří Baborák: „Jestliže po minulém mači jsem byl spíše zklamaný, že to s kvalitním soupeřem o vlásek nevyšlo, tentokráte jsem byl doslova rozzuřený. Při vší úctě k soupeři přeci jen nemá dostatečně kvalitní kádr a jeho hra se opírá o 3-4 individuality, které však na náš bezzubý výkon zcela stačily. Ať již to byl lehkonohý Prokeš, který trpěl tentokráte na nepřesnost v koncovce, nebo „létající" Císař, který je svým stylem hry velice nepříjemný, protože buď hráče obejde nebo leží na zemi a většinou mu to rozhodčí odpískají. Ovšem náš výkon byl z kategorie podprůměrné a s takovou formou nemáme ve vyšších patrech tabulky co dělat. Hráči dostali poslední varování a jestliže výkon na Kladně proti slánské Čechii nebude mít alespoň druholigové parametry, potom bude zemětřesení. Dusno v kabině nikdo vytvářet nechce, ale k nastoleným podmínkám prostě budou vyžadovány adekvátní výkony. Jinak ještě jedna poznámka, teatrální vložka, jak ji nazval táborský web, byla pouze reakcí na pokřikování videokameramana, který častoval naší lavičku názvem „banda idiotů", takže bych incident spíše hodnotil jako selhání svého funkcionáře, nežli přičítání nervozity za nezdařený průběh zápasu."

Sestava: Císař - Pára, Kohnhäuser (21. Horák), Kvapil (31. Šimáně), Sopko - Kracman, Jurčovský, Poláček, Jílek. Branky: Chrt 2, Prokeš, Vocílka - Pára. Trenér: Jiří Baborák. Diváků: 15. Rozhodčí: Gryc (Kladno), Vaněk (Praha). Delegát: Kalina (Písek).

www.futsalmb.cz

Fanshop banner