Uhrin opět hráčům vytýkal málo důrazu
Klub

Uhrin opět hráčům vytýkal málo důrazu

Redakce

Boleslavští fotbalisté se nemůžou vyhrabat z marasmu, do kterého sklouzli po úvodních čtyřech vydařených ligových kolech. Od poloviny srpna po výhře nad Příbramí neměli důvod k radosti. V šesti mistrácích dvakrát remizovali a čtyřikrát prohráli včetně toho posledního v Jablonci.

Utkání 10. kola Gambrinus ligy Jablonec - Boleslav 1:0 rozhodl pět minut před přestávkou devatenáctiletý mladíček Haurdič. Dvanáct minut před tím Čížek z trestňáku trefil břevno. Jablonečtí vyhráli první poločas zaslouženě, protože měli více šancí. Potvrdil to i boleslavský kouč.

„V prvním poločase byl soupeř důraznější a díky tomu dal i gól. Hráče jsme na to předem upozorňovali, že Jablonec má ve středu pole důrazné fotbalisty," řekl Dušan Uhrin. „Vydrželi jsme hrát celý zápas a v závěru vytvořili na soupeřovu branku tlak, ale neprosadili jsme se v koncovce. Potýkali jsme se se stejným problémem, jako v předchozích nevyhraných zápasech. Chyběl nám důraz. Šance, jaké měli Mendy, Kulič a Kysela se musí proměňovat," povzdechl si Dušan Uhrin.

Jablonecký trenér František Komňacký k těsné výhře svého týmu řekl: „Utkání mělo kvalitu. Boleslav prokázala, že má silné mužstvo s rychlými a zdatnými individualitami. V současnosti se potýká s problémy, a my jsme se prosadili důraznějším stylem hry, který dokážeme uplatňovat především na domácím hřišti."

Jablonečtí se vítězstvím na Boleslaví udrželi na vedoucí příčce Gambrinus ligy. Kouč František Komňacký si pochvaloval návrat Loučky po zranění a Čížka z ruského angažmá do jablonecké sestavy. „Se složením kádru jsem spokojený," pravil.

To mladoboleslavský Dušan Uhrin má jiné starosti. Ale protože nejbližší přestupní termín je až v zimě, musí Boleslav z bídy vytáhnout se současným kádrem. „Nyní má liga přes jeden víkend kvůli reprezentaci pauzu, tak si musíme sednout a říct, co a jak dál," prohlásil boleslavský trenér.

Fanshop banner