Na severu Čech neudělali ani bod
Klub

Na severu Čech neudělali ani bod

Redakce

Boleslavští v Jablonci inkasovali jediný a rozhodující gól již v prvním poločasu. V něm byli Severočeši aktivnější. Po přestávce se na výsledku již nic nezměnilo, byť v závěru Boleslavští zle doráželi na jabloneckou branku.

V prvním poločasu boleslavský brankář Šeda nemohl ani na chvíli spustit oči z Lafaty a Čížka, kteří využívali každé příležitosti ke střelbě. V úvodní čtvrthodině Čížkova bomba minula pravou tyč boleslavské branky jen o pár centimetrů a jak rozvlnila boční síť, polovina tribuny jásala v mylné představě, že dal Jablonec gól. O chvíli později Lafatovu střelu vytáhl Šeda na roh.

První skutečné ohrožení jablonecké branky se zrodilo až po dvaceti minutách hry. Z Mendyho parádní přihrávky bez přípravy vypálil Kulič, ale pouze do připraveného Špita.

V závěru poločasu nejprve Čížek z trestňáku trefil břevno a pět minut před odchodem do kabin po Lafatově nezištné přihrávce snadno skóroval Haurdič - 1:0.

Druhý poločas pokračovali jablonečtí fotbalisté v aktivitě. Tolik příležitostí, jako v prvním poločasu, si však už nevypracovali. V houstnoucím dešti přibývalo tvrdých soubojů, ale napomínáni žlutými kartami byli výhradně Boleslavští. Proti sehranému soupeři a tendenčnímu sudímu se ztěžka prosazovali.

Opielovi se povedla parádní kolmice na rozběhnutého Kuliče, ale boleslavský kapitán sám proti Špitovi ve své největší střelecké příležitosti neuspěl. Dobrou střeleckou příležitost nevyužil ani Kysela.

Boleslavští dřeli do poslední minuty. Vynutili si v závěru tlak, ovšem skórem nepohnuli. Nic nebylo platné, že na půlící čáře zůstávali jen dva beci Kúdela s Djalovičem, neboť Rajnoch s Rolkem se vysunuli do útoku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy (68. Kalina), Opiela, Procházka (79. Sylvestre), Kysela - Kulič, Lemessa (73. Táborský).

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Zábojník, Huber (78. Krejčí), Drsek, Loučka - Haurdič (86. Kovařík), Jarolím, Čížek, Pavlík, Jablonský - Lafata (90. Vukovič).

Gól: 40. Haurdič

ŽK: Jablonský, Vukovič - Rolko, Kulič, Kúdela, Procházka, Opiela

Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Kovařík

Diváků: 4563

Jak šly minuty utkání

1.-3.minuta: Výkop měli Jablonečtí, ale první nebezpečný útok předvedli Boleslavští. Kúdela ho zakončil nepřesnou střelou. Potom při jabloneckém útoku Lafata přehlavičkoval Rolka, ale mířil nad boleslavskou branku.

6.minuta: Lafata vnikl do boleslavského vápna, Rolko mu v poslední chvíli ukopl míč, ale jablonecký útočník v akci pokračoval a centrem před Šedovu branku hledal Drska. Boleslavský brankář však vysoký míč chytil.

7.minuta: Kulič kopal první boleslavský roh, Rolko byl na vysoký centr krátký.

11.minuta: První jablonecký roh odhlavičkoval Rolko, boleslavský brejk zastavil Haurdič sražením Kysely. Následný trestný kop poslal Kulič nad jabloneckou branku.

13.minuta: Čížkova rána z necelých dvaceti metrů minula pravou tyč boleslavské branky tak těsně, že polovina hlavní tribuny jásala z mylné gólové vidiny.

15.minuta: Jablonecký útok odhlavičkoval Rolko, vzápětí boleslavskou akci založil Opiela a přes Kuliče a Procházku doputoval míč k Mendymu, který však vystřelil slabě.

17.minuta: Lafatovu přízemní střelu vytáhl v pádu Šeda na roh. Po něm už Jablonečtí boleslavskou branku neohrozili.

19.minuta: Na Djalovičův povedený centr vyskakoval Mendy, ale protože byl tísněn stoperem Drskem, nemohl zakončit podle svých představ.

21.minuta: Mendy přešel přes Drska ze strany do jabloneckého vápna a zpětnou přihrávkou našel Kuliče. Jeho rána bez přípravy však mířila do připraveného gólmana Špita.

22.-27.minuta: V pěti minutách oboustranně rozhárané hry, kdy míč poletoval jen mezi vápny, neviděly jablonecké tribuny pořádnou kombinační akci.

28.minuta: Jablonecký špílmachr Jarolím vybrečel faul, když před rohem šestnáctky upadl přes Rajnochovu nohu. Čížek z trestného kopu trefil břevno Šedovy branky.

35.minuta: Lemessa ve snaze založit akci podle postranní lajny nepřesně přihrál Opielovi a Jablonečtí vyrazili okamžitě do protiútoku. Šeda nedosáhl na centr, Lafata se mezi tyče netrefil a slabou ránu Čížka z opuštěné branky vykopl Rajnoch.

37.minuta: Po faulu na Mendyho kopal téměř od rohového praporku Kulič trestňák, ale spoluhráče před brankou nenašel.

40.minuta: 1:0 - Haurdič bez problémů skóroval do odkryté poloviny Šedovy branky po nezištné přízemní přihrávce od Lafaty, který na kraji boleslavského vápna přetlačil Djaloviče.

41.minuta: Rychlá akce Mendyho po pravé straně vyvrcholila centrem a střeleckou příležitostí Procházky u vzdálenější tyče. Slabá rána gólem neskončila.

42.minuta: Loučkova bomba k Šedovi nedoletěla, ale napáchala před boleslavskou brankou zmatky. Další ránu z pravačky Pavlíka už Šeda skryl do náručí a mužstvo uklidnil.

44.minuta: Boleslavské nedůrazné dobývání jablonecké šestnáctky zakončil nepřesnou střelou ze dvaceti metrů Djalovič.

46.-52.minuta: Po změně stran pokračovali Jablonečtí v aktivní hře a třikrát zaměstnali Šedu. Boleslavský brankář si poradil s vysokým centrem, ošemetnou přízemní přihrávkou do brankoviště i s dobíhajícím Jarolímem. Sice sjel po mokré trávě s míčem za čáru, ale následnému rohu se Boleslav ubránila.

56.minuta: Dva útoky po pravé straně odtáhl Mendy, se kterým měla jablonecká defenzíva nejvíce práce po většinu prvního poločasu. Po Mendyho centru výbornou střeleckou pozici nevyužil Kysela.

57.minuta: Opiela perfektní uličkou mezi soupeřovými beky uvolnil Kuliče, ten neatakován vběhl s míčem do jablonecké šestnáctky, ale střelu mu Špit se štěstím vytěsnil nad branku.

59.minuta: Po šestém jabloneckém rohu Čížek hlavičkoval těsně vedle levé tyče boleslavské branky.

66.minuta: Jabloneckého útočníka Lafatu zastavili Rolko s Kúdelou. Rajnoch okamžitě rozehrál protiútok přes Lemessu a když ten přihrál rozběhnutému Kyselovi, sudí mávali a pískali ofsajd.

68.minuta: Po Procházkově faulu střílel trestný kop z dálky Pavlík a netrefil boleslavskou branku.

76.minuta: Dvakrát střílel jablonecký Loučka. První ránu chytil Šeda, druhá těsně minula levou tyč.

77.minuta: Kysela centroval na Kuliče, ale dříve byl u míče jablonecký stoper Huber a odhlavičkoval míč mimo vápno. Střela Opiely letěla vysoko nad branku.

78.minuta: Jarolím vystřelil z dálky, Šeda byl připravený.

79.minuta: Rozhodčí ponechal bez potrestání faul na Kúdelu a do střelecké šance se dostal Lafata. Tvrdou ránu Šeda vyrazil.

84.minuta: Kalinův centr z pravé strany přeletěl jablonecké brankoviště ke Kuličovi, jenž se rozhodl zakončit bez přípravy, ale míč pořádně netrefil.

88.minuta: Kysela neuspěl ve střelecké příležitosti, kterou mu hodně ztížil důsledný stoper Drsek.

89.minuta: Na Táborského centr se marně před soupeřovou brankou natahoval Kalina.

90.minuta: Poslední boleslavskou útočnou akci zakončil hodně nepovedenou střelou Táborský.

90.-93.minuta: Rozhodčí nastavil tři minuty, ve kterých musel krotit strkanici na půlící čáře s nejaktivnějšími účastníky Opielou z Boleslavi a Jablonským z Jablonce. Na těsné výhře Jablonce se nic nezměnilo.

Fanshop banner