Chramosta dal dva góly na světovém šampionátu
Klub

Chramosta dal dva góly na světovém šampionátu

Redakce

Boleslavský fotbalista Jan Chramosta splnil kanonýrské očekávání v reprezentačním dresu. V utkání základní skupiny MS dvacetiletých proti Kostarice dvakrát překonal brankáře Alvarada.

V utkání Kostarika - Česko 2:3 prokázal Jan Chramosta střeleckou pohotovost po deseti minutách pobytu na hřišti a trefil se k levé tyči. Byl to jediný gól prvního poločasu. Po změně stran kostarický soupeř utkání otočil. Vyrovnávací gól dal jablonecký Vošahlík a vítězný v 86. minutě Chramosta mazácky mezi brankářovy nohy.

Jan Chramosta za týden oslaví teprve devatenácté narozeniny. Přesto již v Gambrinus lize v šestnácti startech nastřílel pět gólů a v české reprezentaci v deseti startech (ČR"18" - 4, ČR"19" - 4, ČR"20" - 1 a ČR"21" - 1) se trefil pětkrát včetně čerstvého počinu na egyptském šampionátu dvacetiletých.

Český tým v Egyptě obhajuje stříbro, které jejich předchůdci získali před dvěma roky na šampionátu dvacetiletých v Kanadě.

V letošním kádru dvacetiletých reprezentantů Česka na MS v Egyptě jsou dva mladoboleslavští fotbalisté Jan Chramosta a Tomáš Fabián. V úvodním utkání proti Austrálii nehrál ani jeden. Ve druhém proti Austrálii odehrál celých devadesát minut na levém kraji pětičlenné zálohy Fabián. Ve třetím proti Kostarice hrál v útoku Chramosta, který dal dva góly, a na závěrečnou pětiminutovku zasáhl do hry i Fabián, když v záloze vystřídal Zemana.

České výsledky v základní E skupině:

27.září v Port Saidu: Austrálie - Česko 1:2 (Holland - Rabušic, Pekhart)

30.září v Port Saidu: Brazílie - Česko 0:0

3.října v Alexandrii: Kostarika - Česko 2:3 (Estrada, Martinez - Chramosta 2, Vošahlík)

Se ziskem sedmi bodů postoupili mladí Češi ze druhého místa v základní skupině do osmifinále mistrovství světa. V něm se střetnou v úterý 6.října ve 20 hodin na hřišti v Alexandrii s Maďarskem, které vyhrálo základní F skupinu.

Fanshop banner