Zasloužená třetí výhra v řadě
Klub

Zasloužená třetí výhra v řadě

Redakce

Boleslavští dorostenci po většinu herního času přehrávali teplické protihráče, kteří spoléhali na brejky. Z jednoho nastřelili tyč. Ten samý kousek se povedl Bořilovi. Body vystříleli Dolinajec a Hadziresic, když spousta dalších boleslavských šancí zůstala bez využití.

Boleslavští byli aktivnější od počátku utkání. Ofenzivním akcím však ve finální fázi scházely překvapivé přihrávky a razantní řešení. Tepličtí byli nebezpeční v brejkových situacích. V 11. minutě předvedl Kanaval famózní zákrok a vytáhl z pravého horního růžku jistý gól.

Ve 29. minutě Boleslavští konečně potvrdili optickou převahu gólem. Z kraje malého vápna Štěpánek hlavou před branku přihrál na Dolinajce, jenž také hlavou s přehledem přehodil teplického brankáře Pechatého - 1:0.

Za dvě minuty po Zahustelově akci mohl zvýšit Hadziresic, ale z jasné pozice uvnitř trestného území přízemní ranou minul branku.
Ve 38. minutě Watzkův centr z pravé strany proletěl boleslavským brankovištěm, ale naštěstí nikdo z nabíhajících teplických hráčů na míč nedosáhl.

Po obrátce pokračovali Boleslavští v útočné snaze. Ve 48. minutě se sice nečekaně v šanci ocitl teplický náhradník Kodeš, ale Kanavala nepřekvapil. V 52. minutě po Töglově trestňáku od postranní lajny obranou odražený míč napálil Dolinajec a teplický gólman se štěstím tečovanou ránu vyrazil. O dvě minuty později si poradil s lehkou střelou Tvarohy.

V 60. minutě Zahustel připravil střeleckou pozici Dolinajcovi, ale ten z deseti metrů vysoko přestřelil branku. Za tři minuty Zahustel ještě lepší míč předložil Bořilovi, který z pár metrů brankáře neprostřelil. A tak v 68. minutě se zkusil Zahustel prosadit sám. Levačkou gólmana pěkně natáhl, ale nepřekonal. Z další akce křížnou střelou minul cíl Bořil.

Skóre se změnilo až v 70. minutě. Po narážečce s Bořilem zatáhl útok po pravé straně aktivní Zahustel a z parádního centru hlavičkoval úspěšně Hadziresic - 2:0.

V 72. minutě spolupráce Tögla s Volfem zaváněla dalším gólem, ale teplický brankář Pechatý byl na místě stejně jako při dalších boleslavských střelách. Nepustil do sítě ani míč, když v 75. minutě Bořil obehrál obránce, přihrál Hadziresicovi, jenž technickým obloučkem mířil do odkryté části branky. Pechatý však těsně před lajnou míč vyboxoval.

Sedm minut před koncem z ojedinělého útoku teplický Vaněk nastřelil pravou tyč boleslavské branky. Z rychlého protiútoku pronikl na hranici vápna do střelecké pozice Bořil, přízemní střelou překonal Pechatého, ale míč skončil na pravé tyči teplické branky. V samém závěru Lácha prověřil Kanavalovu pozornost tvrdou ranou po zemi. Boleslavský brankář s pomocí obránců však čisté konto udržel.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Sedláček, Šťastný, Štěpánek, Rosenkranz - Zahustel, Tvaroha (63.Volf), Dolinajec (88. Vilám), Tögel - Bořil, Hadziresic (85. Buček).

Sestava FK Teplice: Pechatý - Kohout, Ivasko, Jelen, Šarga - Watzka (67. Měšťánek), Lácha, Gagula, Smrž (46. Kodeš) - Prückner, Vaněk

Góly: 29. Dolinajec, 70. Hadziresic

ŽK: Bořil, Dolinajec - Ivasko, Jelen

Rozhodčí: Franěk - Blaschke, Chrastina

Diváků: 120

Fanshop banner