Futsal v modrobílých barvách
Klub

Futsal v modrobílých barvách

Redakce

V druhé nejvyšší tuzemské lize futsalu bude hrát tým FK Mladá Boleslav pod trenérským vedením Jiřího Baboráka. Zkušený futsalový činovník, jenž byl u zrodu a úspěchů klubu Slavík Bakov a v letošním létě odmítl nabídku prvoligového futsalu pražské Slavie, potvrdil, že tým, který povede do nové sezóny bude oblékat modrobíle pruhované dresy FK Mladá Boleslav a hrát ve sportovní hale v pátečních večerech.

„Chceme hrát absolutní špičku druhé ligy. To znamená umístění do čtvrtého místa po základní části a v play off se pokusit o postup do nejvyšší soutěže," naznačil sportovní cíle Jiří Baborák.

„Futsal je součástí FIFA, UEFA, ČMFS a také mnohých prvoligových klubů. Je alternativou pro hráče, kteří se neprosadí ve velkém fotbale a výtečnou zábavou pro fanoušky v zimních měsíci," pravil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, který potvrdil, že na podpoře futsalové aktivity se zatím dohodli na jednu mistrovskou sezónu.

Hráčský kádr futsalového týmu tvoří: Jakub Tichý, Tomáš Císař, Petr Jurčovský, Matěj Kracman, Tomáš Koběrský, Petr Blažek, Petr Pára, Jakub Horák, Jaroslav Poláček, Jan Keszeg, Jaroslav Jílek, Rudolf Kohnauser, Martin Sopko, Tomáš Doležal, Zdeněk Kraus, Jan Kvapil. Spolu s Jiřím Baborákem realizační tým tvoří ještě Jan Fencl a Petr Žďánský.

První tři kola hrají boleslavští futsalisté venku a teprve v posledním říjnovém pátku nastoupí v domácím prostředí. Postupně jedou za soupeři v neděli 4. října SK Indoss Plzeň, v sobotu 10.října K-Pedros Tábor CF, v pátek 16.října RSC Čechie Slaný a potom až v pátek 30.října od 20 hodin hostí FC Balticflora United Teplice.

www.futsalmb.cz

Fanshop banner