Fabián pomohl k postupu
Klub

Fabián pomohl k postupu

Redakce

Dvacetileté reprezentační družstvo Česka po výhře nad Austrálií remizovalo s Brazilií a má jistý postup ze základní skupiny do play off mistrovství světa v Egyptě. Boleslavský Tomáš Fabián odehrál proti favorizovaným Brazilcům celých devadesát minut.

V prvním utkání šampionátu proti Austrálii, které Češi vyhráli těsně 2:1, zůstali oba boleslavští reprezentanti Fabián a Chramosta na lavičce náhradníků. Ve druhém utkání základní skupiny proti Brazilii, o níž experti mluví, jako o favoritu šampionátu, nastoupili Češi s pěti změnami. Na levém kraji pětičlenné záložní řady hrál Fabián. Podílel se na konečné remíze 0:0 a tím pádem na postupu ze základní skupiny, k čemuž stačí po dvou zápasech získané čtyři body.

„Za to, jak kluci zvládli utkání v defenzívě, zaslouží velkou pochvalu. Obstáli na jedničku. Čeká nás dlouhý turnaj a není možné ho zvládnout s jedenácti hráči. Jsem rád, že se ukázalo, jak máme široký a vyrovnaný kádr. Nová hráči v sestavě obstáli velmi dobře." Ze slov trenéra české reprezentace dvacetiletých Jakuba Dovalila byla zřejmá spokojenost z postupu a taky špetka uznání za dobře odvedenou práci pro mladoboleslavského Tomáše Fabiána. A naděje pro Jana Chramostu, že se i on dočká premiéry na světovém šampionátu.

Závěrečné utkání v základní skupině šampionátu Česko - Kostarika je na programu v sobotu 2. října na hřišti v Alexandrii.

Fanshop banner